Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

Un birou decorat cu plante îi face pe angajaţi mai fericiţi şi mai productivi


Folosirea plantelor la decorarea spațiilor de lucru crește productivitatea cu 15%, iar angajații au o percepție pozitivă asupra calității aerului, se pot concentra mai bine și sunt mai mulțumiți de mediul lor de lucru, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii spun că acesta este primul studiu care investighează diferențele dintre un spațiu de lucru „verde” și unul decorat minimalist, cu puțin mobilier și fără nicio plantă, potrivit dailymail.co.uk.
Oamenii de știință au studiat efectele includerii plantelor în spațiul de lucru asupra percepției calității aerului, concentrării și satisfacției la locul de muncă și au monitorizat gradul de productivitate timp de mai multe luni, în două clădiri de birouri din Marea Britanie și Olanda.
Potrivit cercetătorului Marlon Nieuwenhuis, șeful acestui proiect, studiul sugerează că investițiile în decorarea birourilor cu plante va fi recuperată prin creșterea calității vieții și a productivității angajaților. „Simpla îmbogățire cu plante a unui spațiu anterior spartan a dus la o creștere a productivității cu 15%, o cifră care se înscrie în limitele observate cu ocazia altor studii efectuate în laborator. Această concluzie contrazice filosofia economică și politică actuală, dar și tehnicile moderne de management «simplu», însă cu toate acestea indică o cale către un mediu de lucru mult mai plăcut, mai confortabil și mai profitabil”, a declarat Marlon Nieuwenhuis.
Studiul realizat de cercetători este primul pe această temă desfășurat în clădiri de birouri și spații de lucru reale, folosite zi de zi, spre deosebire de alte cercetări care au fost efectuate în condiții controlate, în laborator. În urma studiului, cercetătorii au descoperit că angajații din spațiile de lucru decorate cu plante au fost mai satisfăcuți de munca lor, au raportat grade mai mari de concentrare și o percepție pozitivă privind calitatea aerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?