Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Ponta: Se caută soluţii ca de programul „Cornul şi Laptele” să beneficieze doar cei care au nevoie


 Premierul Victor Ponta spune că se caută soluții ca în noul exercițiu financiar UE 2014-2020 să beneficieze de programul „Cornul și Laptele” doar „cei care au cu adevărat nevoie”, precizând că sunt mulți copii care aruncă alimentele primite la școală, în timp ce alții au nevoie de mai mult.
Victor Ponta a fost întrebat, luni, după slujba de la Mănăstirea Maglavit (Dolj), dacă mai susține renunțarea la programul „Cornul și Laptele” și redirecționarea banilor respectivi către programele de after-school. „Deocamdată programul «Cornul și Laptele» este finanțat parțial din fonduri UE și parțial din fonduri bugetare și lucrăm pentru ca banii să ajungă la copiii care au nevoie. Sunt mulți copii care nu consumă nici lapte, nici corn, unii le aruncă, iar alții au nevoie de mai mult. Pentru noul exercițiu financiar UE 2014-2020, căutăm împreună soluții pentru ca doar cei care au cu adevărat nevoie să primească acest sprijin”, a declarat Ponta.
    Premierul Victor Ponta declara, în martie 2013, că Guvernul vrea să renunțe la programul „Cornul și Laptele”, iar banii folosiți să fie direcționați către programele after-school. „Vreau aceeași bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru că în acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie și vin la școală și e bine pentru părinți – vorbesc de cei din familii modeste, unde programul își atinge scopul – și sunt foarte mulți copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba”, afirma Ponta, apreciind că programul presupune o risipă de bani ce ar putea folosiți altfel.
    Ulterior, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, spunea că programul „Cornul și Laptele” cu siguranță nu se va opri, precizând totodată că astfel de programe vor fi regândite, pentru ca produsele să ajungă „unde este mai mare nevoie de ele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?