Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Noile manuale pentru clasele I și a II-a se lasă așteptate


În urmă cu ceva timp, Ministerul Educației anunța că elevii de clasa I și a II-a vor învăța, de la 15 septembrie, de pe manuale noi. Elementul atractiv al acestor manuale era varianta electronică, variantă de care elevii se arătau a fi foarte încântați. A rămas mai puțin de o săptămână până la începerea școlii, dar nici profesorii și nici elevii nu au certitudinea că vor învăța anul acesta după manuale noi, având în vedere că acestea nu au ajuns încă în școli.
Licitațiile în ceea ce privește desemnarea firmei care să se ocupe cu distribuirea acestor manuale s-au organizat cu întârziere, iar după ce au avut loc s-au iscat scandaluri pe această temă. Unele firme au contestat licitația, iar soarta manualelor școlare se află pe masa celor de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. În viitorul imediat apropiat, ei urmează să dea un verdict pentru a decide dacă licitația merge sau nu mai departe.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, sunt promisiuni că la 15 septembrie micuții școlari vor avea noile manuale digitale pe bancă. „Avem promisiuni că până la data de 15 septembrie, manualele vor fi în școli. Manualele sunt pe structura celor clasice. Elementul de noutate este CD-ul care cuprinde manualul în format electronic. CD-ul însă, nu exclude manualul clasic, el fiind o anexă. Lucrul pe CD se va face pe secvențe de învățare. De asemenea, CD-ul poate fi folosit și de copil, individual, acasă. Cadrele didactice vor fi instruite cu privire la folosirea manualelor noi”, a precizat Gabriela Oloeriu, inspector școlar pentru învățământ primar.
În ceea ce privește cărțile de pe care vor studia elevii claselor a III-a, a IV-a și din clasele gimnaziale, la nivelul județului Vrancea au fost achiziționate un număr de 66.527 de manuale noi, de la 22 de edituri, conform comenzilor primite de la școli. Acestea le vor înlocui pe cele care sunt vechi și nu se mai află în stare bună de utilizare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?