Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Protha a câștigat marele premiu al Festivalului Internațional de Teatru de la Fălticeni


Spectacolul „Mecanica inimii”, de Mathias Malzieu, pus în scenă de Trupa de Teatru „Protha” din Panciu, a obținut Marele Premiu al Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”. Evenimentul, aflat la cea de-a IV-a ediție, s-a desfășurat în perioada 1-7 septembrie, la Centrul Cultural din Fălticeni.
Juriul, al cărui președinte a fost regizorul Gheorghe Balint și din componența căruia au mai făcut parte Lorette Enache, profesor la UNATC București, regizorul Radu Ghilaș, actorul Tudorel Filimon și profesorul de limba și literatura română Neculai Sturzu, a mai acordat tinerilor actori pănceni, îndrumați de regizorul Cătălin Eduard Sfîrloagă, încă patru premii. Astfel, Cosmin Alexandru Dumitru a obținut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar și Premiul I la secțiunea Poezie Adolescenți, Iris Tiron a primit Premiul II la secțiunea Poezie Adolescenți, iar Cristian Conache a obținut Premiul II la secțiunea Monolog Adolescenți. La același festival, Iris Tiron și Cristian Conache au fost nominalizați la premiile de interpretare rol principal feminin și rol secundar masculin.
Participarea Trupei „Protha” la Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret de la Fălticeni a fost posibilă ca urmare a sprijinului financiar acordat de către Primăria Orașului Panciu și de primarul Iulian Nica. „Prin premiul obținut cu «Mecanica inimii», Trupa de Teatru «Protha» reeditează performanța din 2013, când tinerii actori pănceni au primit premiul Festivalului de la Fălticeni pentru spectacolul «Prințesa și porcarul». Nu am decât cuvinte de laudă pentru acești elevi talentați, precum și pentru regizorul Cătălin Sfîrloagă, pentru răbdarea și seriozitatea cu care i-a îndrumat. Aș dori să-i asigur că, și pe viitor, Primăria Orașului Panciu va acorda, ca și până acum, tot sprijinul necesar Trupei «Protha», pentru a obține premii la fel de valoroase, precum cele de la Festivalul Internațional de Teatru de la Fălticeni”, a declarat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?