Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Câine ciobănesc, MUTILAT în saivanul unui fost polițist din Dumitrești



Două familii din comuna Dumitrești sunt la cuțite din cauza unui câine ciobănesc. Proprietara animalului susține că acesta a fost luat din apropierea casei de fiul unui fost polițist și dus la saivanul familiei, unde a fost mutilat. Femeia susține că patrupedului i-a fost tăiată coada și o ureche. De cealaltă parte, proprietarul saivanului afirmă că patrupedul a ajuns singur acolo, iar cel care l-a mutilat a fost ciobanul, crezând că animalul nu are stăpân. Povestea a ajuns și la urechile polițiștilor din Dumitrești, care au întocmit dosar penal, în care fac cercetări pentru „rănirea sau schingiuirea animalelor”.

    O femeie din comuna Dumitrești susține că un tânăr din localitate, respectiv Marius Daniel Lințeanu, fiul fostului polițist Viorel Lințeanu, i-a mutilat câinele de rasă. Potrivit proprietarei câinelui, Elena Liscănoiu, patrupedul ar fi fost luat de tânăr și dus la saivanul ce aparține tatălui său, deși avea zgardă și cip, fiindu-i tăiată coada și o ureche.
Femeia susține că ciobanul i-ar fi spus că animalul a fost schilodit de Marius Daniel Lințeanu. „Nu cred că aflam de soarta câinelui meu dacă nu povesteam la școală de acest lucru. Am plecat după terminarea cursurilor direct la locul indicat și am început să-l strig pe nume: Zabar! Zabar! Nu a lătrat, doar a schelăcăit și când l-am văzut, era într-o baltă de sânge. Avea coada tăiată, urechea la fel și era plin de sânge. M-am dus la poliție, la Dumitrești, și am venit cu polițiștii la fața locului. Șeful de post din Dumitrești a găsit chiar el coada câinelui, care era aruncată pe jos. A venit și doctorul veterinar Ionel Rotaru, care a identificat câinele după cip-ul de la ureche. Am chemat proprietarul stânei, respectiv pe Lințeanu Viorel, dar nu a venit. A dat comandă în schimb ciobanului să ne dea câinele. Ciobanul mi-a spus că patrupedul a fost adus la stână de fiul proprietarului, respectiv de Daniel Marius Lințeanu”, a spus Elena Liscănoiu.

    „La stână am văzut câini morți”

    Femeia susține că la stâna fostului polițist ar fi văzut mai mulți câini morți. Elena Liscănoiu ne-a declarat că a făcut plângere la poliție și vrea să se facă dreptate. Afirmă că are ceva dubii cu privire la modul în care va fi soluționată plângerea, întrucât, în opinia sa, „s-ar putea face și intervenții”. „Acolo, la stână, am văzut alți câini morți, care zăceau peste tot. Am depus plângere penală la poliție și aștept numărul unic de la Parchet. Proprietarul stânei nu a vorbit deloc cu mine până acum. Nu vă închipuiți ce șoc am putut să am când am văzut câinele mutilat în acel hal. Nu credeam că un om poate să facă așa ceva unui animal vreodată. Este inadmisibil să faci așa ceva și să te mai numești om. Câinele a fost distrus, nu vă închipuiți prin ce a trecut. Pentru fapta comisă, cel responsabil să fie tras la răspundere, așa cum scrie la lege. Vreau să se facă dreptate. Nu să se facă tot felul de intervenții că provine din familia x. Fiul proprietarului stânei este foarte rău cu toată lumea. A văzut că patrupedul este ciobănesc de rasă și a vrut să îl dreseze să fie rău la stână. Vinovat este fiul, dar cred că și tatăl cunoștea situația dat fiind faptul că animalul era sechestrat acolo”, a adăugat Elena Liscănoiu.  

   „Ciobanul i-a tăiat coada și urechea”

    Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, fostul polițist Lințeanu nu a negat incidentul, dar a susținut că nici el și nici fiul său nu au nicio vină. Fostul om al legii a explicat că patrupedul a ajuns singur la saivan, nefiind adus de fiul său. El a adăugat că ciobanul i-a tăiat coada și urechea, cu scopul de a-l face mai rău. Lințeanu crede că Elena Liscănoiu are ceva cu el și vrea să se răzbune. „Eu am un saivan și câinele a venit singur, că era și o cățea pe acolo, care era în călduri. Nu l-a adus nimeni la stână, nici eu, nici băiatul. A venit singur. Ciobanul nu a știut al cui este și i-a tăiat coada și urechea. I-am zis și eu a doua zi că nu trebuia să facă așa, mai ales că avea zgardă și ce mai avea. Doamna are ceva cu mine și spune că l-a adus băiatul, dar nu este adevărat. Se poate discuta cu ciobanul și va spune că el a făcut asta. Nu trebuia, dar dacă asta a fost atunci în mintea lui! Eu știu la ce s-a gândit el când a făcut asta”, ne-a spus Viorel Lințeanu.
    Cum a ajuns câinele la stână și cine l-a schingiuit vor stabili polițiștii în urma anchetei pe care au declanșat-o. Potrivit ofițerului de presă al IPJ Vrancea, există în lucru un dosar penal. „A fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări la Lergea 205/2004, articolul 25, alineat 1, litera e, privind rănirea sau schingiuirea animalelor”, ne-a declarat inspector Cătălina Murariu, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?