Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Atelierul „Pompier pentru o zi” a avut priză la public


Atelierul „Pompier pentru o zi” a fost organizat, duminică, în patru localități din județul Vrancea, cu o săptămână înainte de aniversarea Zilei Pompierilor din România, și a avut „priză” la public. Astfel, în intervalul 10.00-13.00, la nivelul subunităților de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, s-au organizat, în locuri publice, ateliere interactive pentru a putea face cunoscute tuturor cetățenilor misiunile specifice și o parte din accesoriile utilizate de pompierii militari. Au fost expuse autospeciale de stins incendii și ambulanțe SMURD, au fost distribuite pliante cu recomandări specifice de comportare în situații de urgență, iar cei mici s-au putut fotografia în costum de pompier.
    Activitățile au avut loc simultan în Focșani, în Grădina Publică, Adjud – în zona Casei de Cultură, Panciu – în apropierea liceului din centrul orașului, iar reprezentanți din cadrul Stației de Pompieri Vidra s-au deplasat în Bolotești, în parcarea supermarket-ului din centrul comunei. Pentru cei care au vizitat atelierele din municipiile Focșani și Adjud au fost expuse și autospeciale pe șenile, care facilitează deplasarea în locuri greu accesibile.
    Acțiunea se încadrează în calendarul activităților pregătite pentru sărbătorirea, la data de 13 septembrie, a Zilei Pompierilor din România. În același context, în cursul acestei săptămâni, în locuri cu afluență mare de persoane, se vor amplasa puncte mobile de informare preventivă, iar vineri se va organiza Ziua Porților Deschise la toate subunitățile de pompieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?