Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Program nou de funcţionare la Oficiul de Cadastru


Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară are un program nou de funcționare de la 1 septembrie. Termenele de soluționare a solicitărilor depuse de cetățeni au fost modificate printr-un ordin al ANCPI, care aprobă  Regulamentul de avizare, recepție și înscriere în evidentele de cadastru și carte funciară. Ordinul introduce un program de funcționare unic la nivel național. 
 Directorul OCPI Vrancea, Horia Frâncu, spune că prin noul program, solicitările referitoare la servicii de cadastru sau publicitate imobiliară pot fi depuse zilnic între orele 8.30 – 14.00. În ceea ce privește eliberarea lucrărilor de cadastru și publicitate imobiliară, aceasta se va efectua zilnic între 11.00 -16.00. Programul este valabil pentru toate categoriile de solicitanți, respectiv cetățeni, persoane juridice, notari, persoane autorizate să execute lucrări de cadastru, avocați, executori judecătorești. „Au fost stabilite termene mai mici. De exemplu, pentru recepția și înființarea cărții funciare termenul este acum de 15 zile lucrătoare”, a afirmat directorul Frâncu, precizând că termenele din România sunt mai mici decât în cazul altor țări europene. 
 De exemplu, prima înființare a cărții funciare are un termen de soluționare de 60 de zile în Cehia, comparativ cu 15 zile în România. De asemenea, a fost redus și termenul de soluționare în regim de urgență. De exemplu, la prima înregistrare a imobilelor, termenul de soluționare în regim de urgență este de cinci zile. Recepția și înființarea cărții funciare se face în termen de 15 zile lucrătoare, cu 6 zile mai puțin ca înainte, iar la regim de urgență este un termen de 5 zile. Scad termenele de rezolvare și în ceea ce privește intabularea sau înscrierea provizorie care se va face în 7 zile și nu în 9, cum era până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?