Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și GALERIE FOTO: O șoferiță de 18 ani a vrut să-și impresioneze amicele, dar le-a băgat în spital


O șoferiță de numai 18 ani, cu permis obținut în urmă cu o lună, a intrat cu mașina într-un copac. S-a întâmplat în satul Maluri, comuna Vulturu, iar în urma accidentului, șoferița și cele două pasagere, de 17 ani, au fost rănite. Primele verificări ale polițiștilor indică faptul că accidentul s-a produs pe fondul vitezei neadaptate și a lipsei de experiență.

    Trei tinere, una de 18 ani, celelalte două de 17 ani, au fost rănite ieri, într-un accident rutier produs în satul Maluri, comuna Vulturu. Andreea N., în vârstă de 18 ani, din localitate, care a obținut permisul în urmă cu o lună, în Italia, a plecat la plimbare cu un autoturism Afla Romeo, cu numere de Italia, luând cu ea și două amice, ambele de 17 ani.  La un moment dat, tânăra șoferiță, fără experiență, a pierdut controlul asupra mașinii și a ajuns cu aceasta într-un copac de pe marginea drumului. Impactul a fost destul de puternic întrucât mașina s-a făcut ptraf, iar șoferița și cele două pasagere, Marinela S., din Râmniceni, comuna Măicănești, și Rodica Valentina G., din Galați, care se aflau pe bancheta din spate, au fost rănite.
Tânăra de la volan nu a putut să iasă din mașină, întrucât a rămas prinsă între fiarele acesteia, motiv pentru care la fața locului au ajuns, pe lângă echipajul SMURD și ambulanța din cadrul SAJ, și o autospecială de la descarcerare, pompierii intervenind pentru scoaterea șoferiței din mașina făcută praf. „Modulul SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a fost solicitat să intervină la un accident cu trei victime, care s-a produs în localitatea Maluri, din comuna Vulturu. În momentul sosirii la fața locului, echipajul SMURD a preluat o tânără de 17 ani, care prezenta un traumatism la nivelul membrului inferior drept și un traumatism abdominal. De asemenea, echipajul de la descarcerare ajuns la fața locului a acționat pentru descarcerarea unei tinere de 18 ani, care se afla pe scaunul șoferului și care a rămas blocată în autoturism. Toate cele trei victime ale accidentului rutier au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență «Sfântul Pantelimon» Focșani”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Cristina Duță.

    Șoferița a suferit o fractură de femur

    Șoferița a fost rănită cel mai grav, fiind diagnosticată cu fractură de femur, dar și un traumatism cranio cerebral. Potrivit medicului Laurențiu Albiș, directorul medical al SAJ Vrancea, „la locul accidentului au fost găsite trei victime, toate fiind conștiente și orientate temporo-spațial. Conducătoarea auto era încarcerată și prezenta un traumatism cranio cerebral și o fractură de femur stâng. O altă victimă prezenta un traumatism cranio-cerebral acut închis, iar cea de-a treia persoană rănită avea un traumatism de coloană cervicală și o contuzie forte la glezna dreaptă”.
    După ce li s-a acordat primul ajutor la locul accidentului, fetele, pentru care plimbarea de duminică s-a terminat rău, au fost transportate la Spitalul Județean Focșani pentru investigații medicale suplimentare și îngrijiri de specialitate.

 

   Viteza neadaptată, cauza probabilă a accidentului

    Primele verificări ale polițiștilor indică faptul că accidentul s-a produs pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum acoperit cu pietriș. Mai mult decât atât, anchetatorii cred că în acest caz și-a spus cuvântul și lipsa de experiență a șoferiței, care are permis de o lună, aceasta nemaiputând stăpâni mașina.
Oamenii legii au întocmit dosar penal în acest caz, urmând să facă verificări amănunțite pentru a stabili cu exactitate care a fost cauza care a dus la producerea accidentului. „Din primele verificări rezultă că o conducătoare auto, în vârstă de 18 ani, în timp ce se deplasa cu un autoturism marca Alfa Romeo, a pierdut controlul volanului pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de carosabil acoperit cu pietriș și a intrat în coliziune cu un pom de pe partea dreaptă a sensului său de mers. Din accident au rezultat trei victime, iar conducătoarea auto a rămas încarcerată, fiind nevoie de intervenția echipajului de descarcerare din cadrul ISU Vrancea. Urmează să stabilim cu exactitate cauza accidentului și în funcție de starea de sănătate a victimelor să facem și încadrarea juridică a faptei”, ne-a precizat inspectorul Ionuț Groza, din cadrul Biroului Rutier Focșani.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?