Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Ce-mi place în Focşani. Plafarul Medicer


Medicer nu e un plafar ca oricare altul. Åži, slavă Domnului, e plin orașul cu astfel de magazine. Un pliant alb-negru în cutia poștală mi-a adus la cunoștință că există un loc unde sunt vândute produse de care nici nu auzisem, precum apa de argint. Mai mult de curiozitate decât cu chef de cumpărături am intrat într-un spațiu care m-a șocat nițel printr-o simplitate de care se feresc alte spații unde sunt comercializate produse naturale/naturiste: rafturi din lemn, ambalaje fără pretenții, prețuri, fără exagerare, foarte mici. Inițial plafarul a fost situat vizavi de sediul ITM, lângă Hotel Vrancea, dar de ceva timp s-a mutat în Piața Moldovei. Deși e mai departe, continui să merg acolo.
    Când am intrat prima dată am luat tot soiul de semințe, de la susan, mac, floarea soarelui, dovleac, la cânepă și chia, am luat năut, mei, linte verde și roșie, tărâțe de grâu și de ovăz, făină de grâu integrală, fructe confiate, niște biscuiți foarte buni. Cum curiozitatea este unul dintre păcatele mele de bază, am zis să caut pe net mai multe despre această firmă și primele rezultate duc la un scandal în care a fost implicată societatea anul trecut, în urma unui control al inspectorilor OPC din Ploiești, control care s-a lăsat cu închiderea fabricii Medicer. Sinceră să fiu, aceasta nu a fost tocmai o descoperire plăcută, dar eu am fost mulțumită de ceea ce am cumpărat și de calitate. E adevărat, inițial m-am limitat la semințe, leguminoase, cereale, ceaiuri vrac, sare grunjoasă neiodată, dar am încercat și o cremă cu tătăneasă care costă doar 4 lei un borcănel și care m-a ajutat foarte mult. O amică e foarte mulțumită și de alte produse cum ar fi gelul de argint coloidal cu aloe vera, colargol antiperspirant, apa de trandafiri și pe care acum le-am luat și eu.
    Dacă veți citi multe dintre comentariile celor care au postat la subiectul amintit mai sus veți vedea că este invocată concurența marilor producători ori a lanțurilor de magazine naturiste. Nu știu ce să zic, teoria conspirației nu m-a sedus decât parțial, dar când am încercat să iau niște semințe de cânepă de la un alt plafar și mi s-a spus că punga mică e vreo 26 de lei, am ieșit fără să iau nimic. Chiar sunt curioasă să citesc părerile dumneavoastră despre aceste produse, dacă le-ați achiziționat și dacă v-au plăcut sau nu.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?