Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

La numai 17 ani, arestat preventiv pentru patru TÂLHĂRII și două FURTURI


Un adolescent de 17 ani, din comuna Tâmboiești, a fost arestat preventiv aseară, el fiind principalul suspect în cazul a patru infracțiuni de tâlhărie și două infracțiuni de furt calificat. Ionuț Sebastian L. a fost identificat luni, în urma activităților specifice desfășurate de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale de la Poliția municipiului Focșani, faptele fiind comise în perioada aprilie – iulie. Tâlhăriile au fost comise în Focșani, iar furturile în Tâmboiești.
    Adolescentul a fost audiat de polițiști, dar nu a recunoscut decât comiterea unui furt, chiar dacă împotriva sa sunt suficiente probe, inclusiv martori care au cumpărat bunuri de la el. Luni, după audieri, tânărul a fost reținut, acest lucru fiind posibil cu sprijinul lucrătorilor de la Evidența Populației, care au venit la muncă în afara orelor de program pentru a-i face carte de identitate provizorie, întrucât nu avea document de identitate. Ieri a fost arestat preventiv.
    „La data de 25 august a.c., polițiștii focșăneni au organizat o acțiune împreună cu polițiștii din Tâmboiești și l-au depistat și reținut pe L. Ionuț Sebastian, de 17 ani, din comuna Tîmboiești. Ca urmare a documentării activității infracționale, polițișii au stabilit faptul că la data de 01.07.2014 l-a deposedat prin violență pe P. A., de 15 ani, din municipiul Focșani, de un telefon mobil, iar în perioada aprilie- iunie a.c., tot în municipiul Focșani, a deposedat prin smulgere 3 femei de lănțișoarele pe care le purtau la gât. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
    În afară de tâlhării, tânărul a mai comis și două infracțiuni de furt, după cum ne-a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, Luminița Dogaru. „S-au reținut patru infracțiuni de tâlhărie și două infracțiuni de furt în sarcina persoanei în vârstă de 17 ani, din Tâmboiești. Acesta recunoaște doar comiterea unei infracțiuni de furt, nu a și a celorlalte infracțiuni. S-a dispus reținerea sa pentru 24 de ore, iar astăzi (ieri-n.r.) a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, ne-a spus prim-procurorul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?