Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

200 de oi furate de la o stână din Măicăneşti! Paguba este IMENSĂ

Un bărbat de 42 de ani, dintr-o localitate din judeţul Brăila, este bănuit că a furat 200 de oi de la un vrâncean, care are stâna amplasată în extravilanul comunei Măicăneşti, la limita cu localitatea din care este hoțul.

Principalul suspect al furtului de oi a fost reţinut marţi, iar ieri nu a mai fost dus la instanţă pentru arestare, împotriva lui fiind luată măsura controlului judiciar. Anterior reţinerii, poliţiştiii din cadrul Secţiei Năneşti,  care au dosarul în lucru, au făcut o percheziţie la domiciliul principalului suspect. Aici au fost găsite mai multe crotale, ce urmează a fi verificate. De asemenea, peste 80 de oi dintre cele semnalate ca dispărute au fost găsite. Potrivit unor surse, o parte din ovine ar fi fost găsite chiar la principalul suspect, iar o altă parte ar fi fost vândute de acesta către diferite persoane.

Surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că ovinele ar fi fost furate în perioada 22 octombrie – 4 noiembrie. Atât păgubitul cât şi principalul suspect deţin stâne, unul în extravilanul comunei Măicăneşti şi celălalt într-o localitate de pe raza comunei Brăila, respectiv Olăneasa. Prejudiciul a fost estimat de păgubit la aproximativ 60.000 lei.

“Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au efectuat o percheziție domiciliară în județul Brăila, pentru probarea activității infracționale a unui bărbat bănuit de comiterea unui furt de ovine. La data de 05 noiembrie a.c., ora 16.30, polițiștii Secției Nănești au efectuat o percheziție domiciliară pe raza comunei Salcia Tudor, județul Brăila, pentru documentarea activității infracționale a unui bărbat.

Conform probatoriului administrat, în perioada 22 octombrie – 4 noiembrie a.c., bărbatul, în vârstă de 42 de ani, ar fi sustras 200 de ovine de pe raza satului Măicănești, cauzând un prejudiciu în valoare de 60.000 de lei. În urma percheziției, au fost descoperite mai multe crotale ce urmează a fi verificate. Totodată, în urma celorlalte activități specifice, polițiștii au reușit identificarea a 86 de ovine. Ieri (marţi-n.r), 6 noiembrie a.c., în urma probatoriului administrat, bărbatul, de 42 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea. Astăzi (ieri-n.r.), 7 noiembrie a.c., magistrații au dispus față de bărbat măsura controlului judiciar”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.

La audieri bărbatul suspectat că a furat oile nu a recunoscut nimic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?