Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Proiectul PARCULUI INDUSTRIAL a ajuns la Consiliul Local Focşani


Consilierii locali focșăneni vor dezbate în ședința ordinară de joi inițiativa Consiliului Județean de a înființa un parc industrial la limita cu localitatea Răstoaca. În ședința ordinară din 28 august a Consiliului Local Focșani va fi supus votului consilierilor un proiect de hotărâre referitor la transferul acestui teren. Proiectul de hotărâre prevede „aprobarea trecerii unui bun imobil din domeniul privat al Municipiului Focșani în domeniul public al Municipiului Focșani și transmiterii din domeniul public la Municipiului Focșani și administrarea Consiliului Local al Municipiului Focșani în domeniul public al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea a terenului în suprafață de 50,91 ha situat în teritoriul administrativ al UAT Răstoaca, T.50, P.164, în vederea înființării unui parc industrial”.
    La sfârșitul lunii iulie, consilierii județeni au aprobat proiectul inițiat de președintele Marian Oprișan, referitor la înființarea unui parc industrial în apropierea municipiului Focșani. Terenul se află la limita teritorială dintre municipiul Focșani și comuna Răstoaca. „Având în vedere că în conformitate cu legislația aplicabilă, respectiv Legea 186/2013 cu modificările și completările ulterioare, terenul trebuie să aibă acces la un drum european/ național și mai apoi să poată fi echipat cu utilități, considerăm că cel mai bun amplasament este terenul ce aparține UAT Focșani, în suprafață de 50,91 ha situat în teritoriul administrativ al UAT Răstoaca, T50, p 164”, se arată în documentație.
    Arhitectul șef al județului, Daniela Olaru, a declarat că pentru înființarea unui parc industrial trebuie realizate mai multe proceduri printre care hotărârea de trecere în patrimoniul Consiliului Județean Vrancea a terenului în vederea înființării parcului și stabilirii administratorului parcului; elaborarea documentației de urbanism (plan urbanistic zonal); elaborarea studiului de fezabilitate pentru echiparea tehnico-edilitară; avizul de principiu al autorității de mediu; cerere de acordare titlu parc industrial adresată ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Direcția Generală Administrație Publică. „Întrucât terenul trebuie să fie proprietatea tabulară a solicitantului, este necesar a se iniția un proiect de hotărâre privind transmiterea, din domeniul public al Municipiului Focșani și administrarea Consiliului Local Focșani în domeniul public al Județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea a terenului în suprafață de 50,91 ha situat în teritoriul administrativ al UAT Răstoaca, T50, p 164, în vederea înființării unui parc industrial”, a explicat arhitectul șef Daniela Olaru.
    La ședința Consiliului Local de joi vor mai fi discutate proiecte de hotărâri referitoare la aprobarea rectificării Bugetului General al Municpiului Focșani pe anul 2014, aprobarea participării Consiliului Local al Tinerilor Focșani la Reuniunea Regională a Consiliilor Locale ale Tinerilor, care se va desfășura în perioada 04-07 septembrie 2014 în municipiul Orăștie, alegerea unui președinte de ședință și avizarea funcționării unei terase sezoniere amplasate pe domeniul public/privat al municipiului Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?