Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ULTIMA ORĂ! Cod galben de inundaţii


Râurile din bazinele hidrografice Olt, Argeș, Ialomița și Siret, din 16 județe, sunt duminică, până la ora 24.00, sub avertizare cod galben de inundații, în urma scurgerilor pe versanți și a viiturilor rapide.
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod galben de inundații, care a intrat în vigoare duminică, la ora 12.00 și este valabilă până la ora 24.00.
Potrivit avertizării, inundații locale se pot produce pe afluenții râului Olt (din județele Covasna, Brașov și nordul județului Vâlcea), pe Argeșul superior (județul Argeș), în bazinele superioare ale râurilor Ialomița, Prahova și afluenții lor din județele Dâmbovița și Prahova, pe Buzăul superior și pe afluenții săi din județele Covasna și Buzău, pe Râmnicu Sărat și Putna, din județele Buzău și Vrancea, precum și pe afluenții mici ai Bârladului și Siretului, din județul Galați.
Scurge pe versanți și viituri rapide se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din județele Prahova, Buzău, Covasna și Vrancea, a precizat sursa citată.
Inundații locale se pot produce, până la ora 18.00, și pe unele râuri mici din bazine hidrografice situate în zonele de deal și munte din județele Maramureș, Mureș, Bacău, Vaslui, Iași și Botoșani, precum și pe unele râuri mici din județul Tulcea.
Avertizarea cod galben emisă anterior a fost ridicată duminică, la ora 12.00, rămânând sub atenționare doar râurile din cele 16 județe.
Râurile mici din bazinele hidrografice Teleajen și Cricovul Sărat, din județul Prahova, precum și Nișcov, Slănic și Câlnău, din județul Buzău, au fost, până la ora 12.00, sub avertizare cod portocaliu de inundații.
Meteorologii au emis o informare de vreme rea, care a intrat în vigoare sâmbătă, ora 03.00, și este valabilă până duminică, la ora 23.00, interval în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?