Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Garda de Mediu caută sursa mirosurilor. Verificări la producătorii de porci şi păsări din jurul Focşaniului


Comisarii Gărzii de Mediu au început, ieri, verificări pentru a afla sursa mirosurilor pestilențiale care au cuprins municipiul Focșani în ultimele zile. Mirosurile neplăcute au fost simțite chiar și ieri dimineață în zona de sud a municipiului. Conducerea Prefecturii a arătat că a solicitat o analiză din partea Gărzii de Mediu referitor la situația cu care se confruntă focșănenii. „Am solicitat Gărzii de Mediu o analiză a cauzei mirosurilor din ultimele zile. Din primele informații s-a dispus sistarea transportului de dejecții lichide în zona Dumbrăvița. Urmează să vedem care este rezultatul acestei măsuri. Situația este monitorizată în continuare iar dacă mirosurile vor persista se va interveni pentru a fi identificată cauza”, ne-a declarat prefectul Nicușor Halici.
    Prima societate verificată de comisarii Gărzii de Mediu a fost producătorul de porci Premium Porc de la Slobozia Ciorăști, iar astăzi vor fi verificate încă două firme, Avicola și Aviputna. Au fost verificate lagunele unde se colectează dejecțiile și nu au fost identificate probleme. Ca o măsură de precauție, împreună cu conducerea companiei daneze s-a dispus sistarea transportului dejecțiilor lichide către terenurile agricole pe care le administrează firma care se ocupă de lucrările agricole în cadrul grupului Premium Porc. „Deocamdată, am dispus sistarea transportului dejecțiilor lichide către terenurile pe care le adminsitrează Agro Investment din zona pădurii Dumbrăvița. Măsura aceasta este pentru câteva zile, pentru a vedea dacă vor mai fi mirosuri neplăcute. Mâine (astăzi- n.r.) vom verifica și AviPutna și Avicola”, ne-a declarat Petrică Nițu comisarul șef al Gărzii de Mediu Vrancea.
    De asemenea, reprezentanți ai Premium Porc spun că mirosurile nu provin de la ei. „Au fost făcute investiții foarte mari pentru a rezolva problema mirosurilor și nu credem că provin de la noi. Au fost verificate lagunele și nu au fost găsite probleme. Nu miroase mai mult decât în alte zile”, au explicat reprezentanții companiei.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?