Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

ULTIMA ORĂ! Descinderi la sediile firmelor care exploatează pădurile Vrancei


 Poliția Română a declanșat o acțiune de amploare pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic, fiind vizate atât tăierile ilegale de arbori, cât și eventualele infracțiuni de evaziune fiscală în domeniu. La această oră au loc peste 80 de descinderi în 11 județe și în municipiul București. În Vrancea sunt în desfășurare 6 controale la obiective economice și la punctele de lucru ale acestora.
 Acțiunea se desfășoară sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și a Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
 Echipele de control acționează simultan în 82 de locuri, la sediile sociale, la puncte de lucru, partizi (puncte de exploatare a masei lemnoase), depozite și gatere din cele 11 județe și municipiul București. Sunt vizate activitățile desfășurate de peste 40 de societăți comerciale cu obiect de activitate în exploatarea, prelucrarea, transportul și comercializarea lemnului, precum și mai multe persoane fizice.
 În activități sunt angrenați 200 de polițiști, 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă fiscală din cadrul DGAF, 66 de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și 230 de jandarmi. În cadrul acțiunii se verifică tot circuitul parcurs de la tăiere la prelucrarea și comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum și asupra tuturor documentelor existente.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?