Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Deputatul Laurenţiu Ţigăeru Roşca a trecut la UNPR


Deputatul Laurențiu Å¢igăeru Roșca și-a depus adeziunea la UNPR, „un partid care pune interesul național pe primul loc”. Fostul președinte al PNL Focșani a acuzat lipsa de comunicare de la liberali precizând că nu se mai simțea util într-o organizație județeană ale cărei rezultate electorale se datorează liderilor naționali ai partidului. „Fac parte din echipa UNPR Vrancea. Nu am cerut nici un fel de funcție și nici nu mă interesează acest lucru”, a spus deputatul Laurențiu Å¢igăeru Roșca. Prin acest transfer, PNL rămâne cu un singur parlamentar în Vrancea, iar UNPR va avea doi deputați.

    Deputatul Laurențiu Å¢igăeru Roșca a anunțat, ieri, înscrierea în UNPR, „un partid care pune interesul național pe primul loc”. Deputatul a precizat că adeziunea la UNPR a fost depusă în urmă cu o săptămână și a dorit să facă acest anunț pentru a le transmite foștilor colegi liberali să nu se bazeze pe el în viitoarea campanie electorală la prezidențiale. Parlamentarul a explicat și motivele care l-au determinat să plece din PNL, unde a ajuns la un moment dat să ocupe chiar și funcția de președinte al organizației municipale Focșani. „Maniera de conducere a filialei nu este cea potrivită, iar rezultatele obținute la nivelul județului nu se datorează echipei de conducere ci liderilor naționali ai partidului”, a afirmat deputatul Laurențiu Å¢igăeru Roșca. Acesta a acuzat lipsa de comunicare din cadrul organizației județene explicând că nu se mai simțea „util” în cadrul PNL. Un exemplu oferit a fost cel de la PNL Focșani unde trebuia organizat un birou interimar în termen de 15 zile de la dizolvarea celui vechi însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum, la aproape două luni.
    Însă cea mai mare durere vine de la alegători, spune deputatul. „Foarte puțini vorbesc despre doctrine, foarte puțin îi interesează doctrina, îi interesează să trăiască mai bine”, a spus deputatul care a arătat că, în 2012, când au votat USL „oamenii au votat o speranță”. „Sperau că noi vom face mai mult decât au făcut ceilalți”, spune Laurențiu Å¢igăeru Roșca. În această situație era o singură cale, plecarea din PNL. Iar proiectul politic ales a fost cel al UNPR. Discuții au fost purtate în principal cu vicepremierul Gabriel Oprea, președintele partidului, dar și cu deputatul de Vrancea, Neagu Murgu. „Sunt deja membru UNPR. Fac parte din echipa UNPR Vrancea. Nu am cerut nici un fel de funcție și nici nu mă interesează acest lucru. Astăzi este anunțul oficial. Vorbim despre un partid care pune interesul național pe primul loc”, a motivat deputatul Laurențiu Å¢igăeru Roșca alegerea făcută.
    Acesta a precizat că a cântărit foarte mult prietenia cu Gabriel Oprea și încrederea în echipa acestuia. „Trebuie să recunosc că prietenia mea cu domnul președinte Gabriel Oprea este de aproape patru ani și cele câteva întâlniri pe care le-am avut, unele foarte consistente ca și timp m-au făcut să am încredere într-un om și o echipă. Voi încerca într-o echipă nouă, la Vrancea, pentru că am discutat acest lucru și cu cei de la București și le-am spus că mă interesează planul local mai mult decât planul național, mă interesează să fiu la Vrancea, nu mă interesează să mă duc la București. Nu pot, nu vreau, nu mă interesează să plec din Vrancea”, a continuat deputatul Laurențiu Å¢igăeru Roșca.
    Nemulțumirea deputatului față de ceea ce se întâmplă în PNL a fost exprimată și în fața conducerii centrale a partidului însă fără niciun efect. „Am discutat despre faptul că vreau să plec din partid, iar cei de la București au făcut eforturi care mă onorează. La una dintre discuții a fost și domnul Săpunaru care a spus că va purta o discuție cu mine, să vedem ce putem face. Probabil că nu a avut timp să discute cu mine”, a mai spus deputatul.

    Uimire la PNL

    Liberalii au fost uimiți de trecerea lui Laurențiu Å¢igăeru Roșca la UNPR. Deputatul Nini Săpunaru spune că știa despre discuțiile purtate cu liberalii reformatori ai lui Tăriceanu și că îi pare rău de plecarea deputatului. „M-a uimit treaba cu UNPR. Cred că s-a pripit, o să își dea seama. Decât să te duci la UNPR mai bine te duci la PSD. Îmi pare rău de orice om care pleacă din PNL. Noi toți am muncit, nu a ieșit nimeni deputat singur, pe barba lui”, a afirmat deputatul Săpunaru, precizând că plecarea lui Laurențiu Å¢igăeru Roșca îi creează probleme pentru că el a fost cel care l-a recomandat în partid. „Când pleacă un deputat este o pierdere, este un om care a funcționat și așteptam să funcționeze alături de noi în continuare. Îl așteptăm să revină la PNL, să își dea seama că aventura asta de la UNPR este doar o aventură”, a precizat Săpunaru.

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?