Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Ambasadorul Franţei, prezent la Băleşti, la omagierea eroilor din Primul Război Mondial


Ambasadorul Franței la București, Excelența Sa, Francois Saint-Paul a participat, vineri, la Bălești, alături de autoritățile locale, la comemorarea eroilor români și francezi căzuți pe câmpurile de luptă în timpul Primului Război Mondial, de la izbucnirea căruia se împlinesc 100 de ani. La eveniment au mai fost prezenți subprefectul Cristi Misăilă, colonelul Mărgărit Puflea, comandantul Centrului Militar Zonal Vrancea. Din partea Franței a participat și  viceprimarul comunei Saint Leonard, Alexandre Mazin. Programul manifestărilor a debutat cu depuneri de coroane la Monumentul Eroilor și a continuat cu dezvelirea unei plăci memoriale la Primărie, evocarea momentului de către autoritățile locale și cele franceze.
    Ambasadorul Franței la București, Excelența Sa, Francois Saint-Paul, se află la prima sa vizită în țară după preluarea funcției. „Am primit cu mare plăcere invitația de a participa la comemorarea eroilor în comuna dumneavoastră și am spus din prima clipă că voi veni. Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră când este ziua localității și în același timp momentul când sunt comemorați eroii din Primul Război Mondial”, a spus Excelența Sa.     Viceprimarul comunei franceze Saint Leonard, Alexandre Mazin, a declarat că este obligația noastră de a nu îi uita pe înaintașii noștri care s-au luptat pentru pace. „Este datoria noastră să cultivăm memoria și să nu uităm eroii din Primul Război Mondial. Fiecare dintre noi are un străbunic sau o rudă care a participat la acest război. Este obligația noastră să perpetuăm memoria faptelor din acei ani și să nu uităm că pacea nu este câștigată definitiv niciodată. De aceea trebuie să cultivăm prietenia pentru a evita nașterea conflictelor”, a spus edilul francez, Alexandre Mazin.
    Colonelul Mărgărit Puflea, comandantul  Centrului Militar Zonal Vrancea, a înmânat placheta de onoare a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, veteranului de război din Bălești, sergent (rtr)  Constantin Ciupercă, care pe 10 august 2014 a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. La finalul activității a fost dezvelită placa omagială ce consemna comemorarea începerii Primului Război Mondial. Tot în cadrul acestor manifestări, primarul Stancu Bălescu a înmânat Diplome de recunoștință celor 9 veterani de război, iar Consiliul Local le-a acordat câte 500 de lei. Manifestările s-au încheiat cu un moment artistic susținut de elevii Scolii Gimnaziale Bălești și Ansamblul folcloric ,,Èšara Vrancei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?