Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

ULTIMA ORĂ! Codul galben de caniculă a fost PRELUNGIT


    Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă până vineri seară, în București și 12 județe din sudul și sud-estul țării, alte 12 județe din vest și nord-vest fiind sub avertizare cod galben de ploi și vijelii, de joi seară până vineri dimineață. Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, valul de căldură va persista în sudul și sud-estul țării, unde vor fi temperaturi maxime de 35-36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.
    Avertizarea cod galben de caniculă a fost prelungită, de joi, ora 17.00, până vineri, la ora 19.00, în București și județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Prahova, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Tulcea și Constanța.
Alte 12 județe din vestul și nord-vestul țării – Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj, Cluj, Alba și Hunedoara – vor fi sub avertizare cod galben de ploi și vijelii, de joi, ora 19.00, până vineri, la ora 09.00.
    Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. În cele 12 județe avertizate cod cod galben vor fi intervale cu averse torențiale, vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 de litri pe metru pătrat și izolat 40 de litri pe metru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?