Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Bicicliștii și căruțașii sunt în atenția polițiștilor


Bicicliștii și căruțașii sunt, astăzi, în atenția polițiștilor de la Serviciul Rutier. Oamenii legii ne-au spus că, pe raza întregului județ, se desfășoară o acțiune ce are drept scop prevenirea accidentelor de circulație în rândul bicicliștilor și căruțașilor.
    Potrivit comisarului șef Viorel Gheorghe, șeful Serviciului Poliției Rutiere, numărul accidentelor de circulație în care au fost implicați bicicliștii a crescut de la începutul anului și până în prezent, față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, de pe 1 ianuarie și până pe 12 august a.c., bicicliștii au fost implicați în 10 accidente grave (+4), în urma cărora o persoană a decedat (-4), iar alte 9 au fost rănite grav (+8). Potrivit comisarului șef Gheorghe, cele mai multe dintre aceste accidente s-au produs ca urmare a faptului că bicicliștii nu se asigură la schimbarea direcției de mers. De asemenea, căruțașii au fost implicați în 8 accidente grave (+2), în urma cărora 8 persoane au fost rănite grav (+3).
    Polițiștii le recomandă bicicliștilor să folosească echipamentul de protecție, să verifice starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceți o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcționarea frânelor, a avertizorului sonor și a sistemului de iluminare), dar și să facă tot posibilul să fie vizibil în trafic, respectiv să poarte haine de culori aprinse, care să îi pună în evidență atunci când merg pe  bicicleta, iar noaptea, dacă nu poate fi evitată călătoria, este recomandat ca bicicliștii să poarte vestă reflectorizantă.
    O altă recomandare este aceea de a vă concentra permanent asupra traficului (nu ascultați muzică și nu vorbiți la telefonul mobil în timp ce vă deplasați cu bicicleta) și semnalizați din timp și vizibil orice schimbare a direcției de deplasare. Un alt sfat este acela de a nu transporta persoane sau bagaje voluminoase care vă pot dezechilibra. Polițiștii mai spun că bicicliștii trebuie să respecte cu strictețe regulile de circulație și să manifeste atenție sporită în zona intersecțiilor.
    Oamenii legii au câteva sfaturi și pentru căruțași. Astfel, pe timpul nopții trebuie să poarte veste reflectroizante pentru a fi vizibili, iar înainte de schimbarea direcției de deplasare este nevoie de o asigurare temeinică. Atelajul hipo trebuie să fie semnalizat corespunzător, iar circulatul în picioare în căruță ori sub influența băuturilor alcoolice este interzis. O altă recomandare este aceea de a nu transporta obiecte sau mărfuri care depășesc gabaritul atelajului.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?