Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Ponta renunţă la pactul de coabitare cu Băsescu


Premierul Victor Ponta îi trimite o scrisoare președintelui Traian Băsescu, în care îi spune că nu mai este valabil pactul de coabitare, a informat Guvernul. Premierul se referă în scrisoare la declarațiile de marți ale președintelui potrivit cărora pactul ar fi reprezentat „o păcăleală”.
Guvernul a confirmat faptul că premierul Ponta a transmis, miercuri, președintelui scrisoarea de denunțare a pactului de colaborare instituțională semnat de cei doi, ca urmare a declarațiilor făcute marți de șeful statului. „Å¢inând cont de declarațiile pe care le-ați făcut în data de 05 august, amintite anterior, devine evident că Pactul de colaborare instituțională nu mai produce efectele politice și instituționale pentru care a fost întocmit. În urma afirmațiilor pe care le-ați făcut public în ziua de marți, devine clar pentru toți românii, dar și pentru partenerii noștri că ați semnat acest document cu rea-credință, fără a vă asuma în realitate principiile sale. Prin urmare, vă aduc la cunoștință pe această cale faptul că, în actualele condiții, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare instituțională semnat în decembrie 2012”, afirmă premierul în document.
Premierul menționează totodată că rămâne în continuare convins că, „în orice situație politică și dincolo de orice dispută personală, președintele și prim-ministrul trebuie să colaboreze pentru binele public”. „Din păcate, dumneavoastră ați arătat în mod repetat că nu sunteți interesat de acest lucru”, mai spune el.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?