Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Atenție la insecte! Pișcăturile lor pot transmite virusuri


În această perioadă, din cauza temperaturilor caniculare, numărul insectelor este din ce în ce mai mare. Prin urmare, mușcăturile de țânțari, viespi, tăuni sau căpușe sunt frecvente în această perioadă. În general, înțepăturile și mușcăturile de insecte nu sunt periculoase, dar pot provoca reacții grave persoanelor alergice sau pot transmite diferite virusuri, care în unele cazuri pot provoca decesul persoanei afectate.
Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au câteva sfaturi pentru a ține la distanță aceste insecte. „În cazul țânțarilor este recomandat să se utilizeze diferite spray-uri care îi țin la distanță, iar în locuință puteți utiliza aparate antițânțar și să puneți plase la uși și ferestre. Aplică pe piele și pe îmbrăcăminte un spray care ține la distanță insectele. Dacă ieși la plimbare în parc sau în pădure, nu te da cu parfum și nu purta haine colorate, pentru că acestea atrag insectele. Tot prin pădure, poartă haine cu mânecă lungă și șosete trei sferturi sau pantaloni lungi”, recomandă specialiștii DSP. În cazul în care v-a mușcat vreo insectă și locul respectiv se înroșește, se umflă și simțiți înțepături, specialiștii DSP recomandă să vă prezentați de urgență la medic.
Mușcătura de țânțar poate transmite virusul West Nile, care în cazurile cele mai grave poate produce decesul. Anul trecut, în județul nostru trei persoane au fost suspectate că ar suferi de această boală, dar testele de laborator au infirmat prezența virusului. De asemenea, mușcătura de căpușă poate produce o boală foarte gravă, respectiv boala Lyme. Doar anul acesta, patru vrânceni au fost diagnosticați cu această boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?