Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Consilierul acuzat că l-a omorât în bătaie pe ofiţerul Costel Cucută, A FOST REŢINUT


Consilierul PP-DD Năstase Chivu, de la Urechești, și un apropiat al său, Bogdan Tache, au fost reținuți ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Cei doi sunt acuzați de comiterea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Victima lor, Costel Cucută, militar în rezervă, a fost înmormântată duminică.

Consilierul local PP-DD de la Urechești Năstase Chivu a fost chemat, ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a fi audiat. El a plecat de acolo cu cătușe la mâini, fiind dus în arestul IPJ după ce a fost reținut de procurori. De asemenea, procurorul de caz a mai dispus și reținerea unei alte persoane, Bogdan Alin Tache, care ar fi finul consilierului local și care ar fi participat la bătaia în urma căreia un militar în rezervă a murit. Pe numele celor doi au fost emise ordonanțe de reținere, iar astăzi vor fi prezentanți instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


                                                              Năstase Chivu este cel din plan secund

Cei doi bărbați sunt suspectați că au legătură cu decesul ofițerului în rezervă din cadrul Ministerului Apărării Naționale Costel Cucucă, care a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Focșani în seara zilei de 22 iulie, în urma unei bătăi. Pe data de 31 iulie, acesta a decedat la unitatea medicală, timp de mai multe zile fiind în comă. Procurorul de caz Liviu Oprișan ne-a spus că în acest dosar se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovituri ori vătămări cauzatoare de moarte. „S-a dat ordonanță de reținere pe numele a două persoane, urmând ca acestea să fie prezentate mâine (astăzi-n.r.) la instanță cu propunere de arestare preventivă. În cauză s-a reținut infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a precizat procurorul Liviu Oprișan.

      Reținuți în ziua în care Cucută ar fi împlinit 44 de ani

Cei doi bărbați au fost reținuți în ziua în care victima, Costel Cucută, ar fi împlinit 44 de ani. Aseară, familia lui Costel Cucută a primit vestea reținerii celor doi în timp ce se afla la mormântul bărbatului, căruia nu au mai putut să-i ureze „La Mulți Ani”, ci doar să-i aprindă o lumânăre.
Ieri, la sediul Parchetului a fost chemată pentru audieri și soția victimei, Luminița Cucută. Ea ne-a spus că le-a povestit anchetatorilor ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 22 iulie, atunci când soțul său, după lungi insistențe ale consilierului, a mers acasă la acesta să vadă ce vrea și de ce îl tot amenință. Luminița Cucută ne-a spus că în nici 10 minute a văzut cum soțul ei era scos din curtea conslierului local mai mult mort decât viu. Aseară, când a aflat că două persoane au fost reținute, Luminița Cucută ne-a spus că s-a făcut dreptate.
Nastase Chivu a negat în fața procurorilor că ar avea vreo implicare în acest caz. El a susținut încă din primul moment că nu a fost acasă la momentul altercației. Soția sa, Carmen Chivu, ne-a declarat la o zi după ce Cucută a ajuns la spital că acesta a dat buzna în curtea sa și i-a fugărit mama. De asemenea, ea a susținut că bărbatul ar fi fost lovit de propria soție, care ar fi venit după el cu un băț.

        Cucută a fost înmormântat duminică

Costel Cucută a fost condus duminică pe ultimul drum. El a fost înmormântat în cimitirul din comuna Popești, după cum ne-a spus fratele său la finele săptămânii trecute.
Reamintim că ofițerul a ajuns la Spitalul Județean Focșani în seara zilei de 22 iulie. La câteva zile după ce a fost operat, el a intrat în comă, iar în dimineața zilei de 31 iulie a decedat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean. Soția victimei a arătat cu degetul către consilierul local PP-DD Năstase Chivu imediat după ce soțul său a ajuns la spital. Consilierul și soția sa au negat că ar avea vreo legătura cu acest caz, acuzându-l pe ofițer că a intrat fără drept în curtea lor.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?