Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: EVENIMENT ÎN PREMIERĂ. Concert de pian în aer liber, la Soveja


Comuna Soveja a găzduit sâmbătă un eveniment în premieră. Este vorba despre un concert de pian în aer liber susținut de gălățeanul Åžtefan Doniga, coordonatorul orchestrei Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”. Acesta a venit la Soveja, răspunzând invitației directorului Căminului Cultural din localitate, Elena Å¢uțui. Concertul a avut loc în curtea bisericii monument istoric din comună, ctitorită de Matei Basarab. Pianistul Åžtefan Doniga a cântat la un pian pus la dispoziție de focșăneanul Dumitru Constantin, după cum ne-a precizat Traian Negulescu, șeful Direcției de Cultură Vrancea, instituție care a sprijinit acest eveniment la care au participat aproximativ 90 de persoane.

    A fost o primă activitate dintr-o serie organizată de Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACBD) Focșani în perioada 2-6 august a.c. sub titulatura „Săptămâna Culturală Soveja”. Programul zilei de sâmbătă a inclus și o excursie în ariile protejate Soveja și Putna, cu vizitarea zonelor de interes conservativ, a producătorilor locali, rezervațiilor Tișița și Cascada Putnei precum și a Centrului de Monitorizare și Reabilitare a Carnivorelor Mari din Lepșa.
    Programul manifestărilor continuă mâine cu plecări pe trasee turistice, doritorii fiind însoțiți de un ghid turistic. De altfel, organizatorii pun la dispoziția vrâncenilor un punct de informare. Se va putea vizita, totodată, o expoziție de fotografie, va avea loc o dezbatere despre turism, economie, protecția mediului și viitorul localității Soveja la care vor participa oficialități locale, localnici, producători locali și reprezentanți ai ONG-urilor. Între orele 19.00-20.00 va fi proiectat filmul documentar „Vrancea, the land where history meets legend”.

    Miercuri, 6 august, programul începe la ora 08.00, cu o excursie organizată de ghizi turistici pe traseul comuna Soveja – Åžezătoarea Lupilor – Muntele Zboina Neagră. Printre activitățile de miercuri se numără și cea intitulată „Colțul copiilor”, unde cei mici se vor putea distra cu jocuri, animații socio-educative și baloane modelabile. Tot miercuri, între orele 12.00 – 20.00 se va desfășura Târgul de produse tradiționale în cadrul căruia pofticioșii se vor putea delecta cu păstrăv și caș afumat, produse apicole, dulcețuri și alte bunătăți, și de asemenea vor putea fi admirate măști populare și multe alte produse artizanale. Între orele 18.00-20.00 va avea loc un concert de muzică populară, iar la final, evenimentul se va închide cu vizionarea unui film documentar.
    Partenerii ACDB în acest inedit proiect sunt Consiliul Local și Primăria Soveja, Asociația Eco-Durabil.

                                                 Foto – George Bouroș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?