Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Nimeni nu vrea să sponsorizeze Spitalul Judeţean. Te oferi?


 Membrii fondatori ai asociației Spitalului Județean de Urgență Focșani, mai exact Asociația Medicală „Sfântul Pantelimon” Focșani, încearcă să găsească sponsori. Până în prezent, nicio persoană nu s-a arătat interesată să sponsorizeze asociația, așa că membrii fondatori au fost primii care au făcut donații către aceasta. Mai mult, au fost trimise contracte și către furnizorii medicali ai unității, în speranța obținerii de fonduri. „Ca membri fondatori, am înțeles care sunt nevoile reale ale spitalului unde lucrăm și am conștientizat că dacă ajutorul autorităților întârzie să apară, trebuie să găsim singuri soluții de ajutor reciproc. Așa că, am fost primii care au facut donații către asociație. De asemenea, am contactat și furnizorii cu care suntem în contract, în speranța că vom obține contracte de sponsorizare. Spitalul Județean de Urgență Focșani reprezintă un sector sensibil și vital pentru cetățeni, aici tratându-se cele mai grave cazuri din județ. Situația financiară critică a spitalului și motivele care au dus la aceasta au fost făcute publice în nenumărate rânduri, însă fără niciun ecou. Bugetul unității sanitare este cu mult sub necesitățile unei unități sanitare de urgență unică în județ. De aceea, vă rugăm să vă alăturați inițiativei noastre și să ajutați împreună cu noi Spitalul Județean”, a spus managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă. 
 Principalul scop al acestei asociații este de a susține activitatea unității în vederea îmbunătățirii activității actului medical și creșterii gradului de satisfacție a pacienților. Președintele acestei asociații este Constantin Mîndrilă, președintele Consiliului Director este medicul ortoped Laurențiu Taban, iar membri sunt medicii Valentin Ochean, directorul medical al Spitalului Județean, Dana Mariana Dincă, medicul șef al Unității de Primire Urgențe, Liviu Petrea, șeful Secției de Chirurgie Generală, Georgeta Șerban, șefa Secției de Boli Infecțioase, Mariana Buleu, șefa Secției de Neurologie, Costică Bîra, șeful Compartimentului de Chirurgie Infantilă, Mitel Burcă, șeful Secției de Cardiologie, și medicul internist și cardiolog Mariana Miron.
           Asociația va sprijini Spitalul Județean
 Potrivit reprezentanților unității medicale, obiectivele acestei asociații sunt: obținerea de fonduri pentru susținerea activității Spitalul Județean de Urgență; demararea unei campanii pentru alocarea procentului de 2% din impozitul datorat statului, care poate fi direcționat spre o organizație non-profit; identificarea, mobilizarea și valorificarea resurselor necesare susținerii activității medicale pentru dotarea cu aparatură medicală a secțiilor și compartimentelor Spitalul Județean; organizarea unor colaborări, parteneriate, proiecte cu factori responsabili la nivel județean și local: Consiliul Local Vrancea, Primăria Municipiului Focșani, alte instituții publice; schimburi de informații în domeniul medical cu organizații similare din țară și străinătate; editarea și tipărirea de materiale și publicații în legătură cu scopurile și activitatea desfășurată de către Asociație; organizarea de simpozioane și acțiuni cu teme diverse și participarea la acțiuni organizate de alte asociații similare, atât în țară cât și în străinătate.
 De asemenea, își mai propune achiziționarea de echipamente și aparatură medicală necesare pentru desfășurarea activității medicale; atragerea și utilizarea, în condițiile legii, de resurse de finanțare și resurse sub formă de subvenții, contribuții, cotizații, sponsorizări, finanțări pe bază de proiecte, cu surse de finanțare interne și externe; colaborarea cu societăți, fundații și asociații umanitare, precum și cu persoane fizice și juridice din țară și din străinătate interesate în sprijinirea activității medicale din Spitalul Județean; conlucrarea cu organisme nonguvermanentale în vederea respectării drepturilor pacienților; promovarea și îmbunătățirea actului medical desfășurat în Spitalul Județean. 
 Reprezentanții asociației medicale „Sf. Pantelimon” îi roagă pe toți cei care pot să facă donații sau sponsorizări. De asemenea, se pot face și redirecționări a 2% din impozitul pe venit, codul fiscal fiind 33213390, în contul bancar RO92RZBR0000060016791959. 

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?