Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Drumul din satul Costişa a fost asfaltat


Autoritățile locale din comuna Tănăsoaia au modernizat un drum local. Este vorba de drumul comunal din satul Costișa, care are o lungime de 1,6 kilometri, iar valoarea investiției este de aproximativ 800 de mii lei. Lucrările au constat în balastare, turnarea unui strat de asfalt de legătură și a unui strat asfaltic de uzură. 
Lucrarea a fost scoasă la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Primarul comunei Tănăsoaia, Romeo Vulpe, a declarat că asfaltarea acestui drum era dorința locuitorilor din satul Costișa. „Este o investiție foarte importantă și dorită de locuitorii satului Costișa care acum beneficiază de un drum modernizat, care asigură legătura dintre această localitate și restul județului. Drumul este prevăzut cu rigole, șanțuri dalate, canale de colectare a apei pluviale, cu traversări și subtraversări și asfaltarea drumului propriu zis”, a precizat primarul Romeo Vulpe. 
Asfaltarea unor drumuri locale este prioritară și pentru edilii din comunele Boghești, Bolotești, Golești, Străoane, Andreiașu de Jos și Slobozia Bradului, care au scos la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) lucrări de reabilitare a unor drumuri comunale sau de interes local. Autoritățile locale din comuna Boghești vor să modernizeze un drum comunal cu o lungime de aproximativ 1,4 kilometri. Lucrările vor consta în balastarea drumului, strat de piatră spartă și asfaltarea propriu zisă, care presupune două straturi de asfalt. Drumul va avea acostament din piatră spartă, șanțuri betonate, podețe tubulare, dar și semnalizare rutieră. Valoarea estimată a investiției este de 814 de mii lei.   
Autoritățile locale din Străoane vor moderniza un drum de interes local pe o lungime de aproximativ doi kilometri. Valoarea fără TVA a investiției este de 804 de mii lei. Åži Primăria Golești a scos la licitație pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) contractul de reabilitare a străzilor Gârlei, Pioneri și Ceahlău. Proiectul constă în reabilitarea drumului, amenajarea drumurilor laterale, realizarea de șanțuri, construcția unor podețe, dar și luarea unor măsuri de siguranță a circulației. Valoarea estimată a investiției este de 805 mii lei. 
În localitatea Bolotești, autoritățile locale intenționează să modernizeze un drum de interes local. Drumul are o lungime de 1,5 kilometri, iar valoarea estimată a lucrărilor este de aproximativ 795 de mii lei. Åži Primăria Slobozia Bradului a scos la licitație pe SEAP lucrările de modernizare a drumului comunal DC 184, pe o lungime de peste un kilometru, pe raza satului Valea Beciului. Valoarea estimată a investiției este de 651.847 lei, iar lucrările constau în balastare și asfaltarea drumului mai sus menționat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?