Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

VREMEA va deveni instabilă


MARÅ¢I
Vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor. Vor fi înnorări  temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie pe arii relativ extinse în vestul, centrul și nordul țării. În restul teritoriului, vremea va rămâne călduroasă, iar fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala izolat, după-amiaza și noaptea. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar izolat 40 l/mp și se va semnala grindină. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile vestice și nordice, vor fi cuprinse între 23 de grade în nordul Moldovei și 34 de grade în Dobrogea și în sudul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 14 și 23 de grade.
MIERCURI
În majoritatea regiunilor vremea se va menține în general instabilă, iar  valorile termice se vor situa ușor sub cele normale pentru ultima decadă a lunii iulie. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, vor fi condiții de grindină și cantitățile de apă vor mai depăși pe arii restrânse 20…30 l/mp. Excepție va face sud-estul țării, unde vremea va fi călduroasă, iar fenomenele specifice instabilității atmosferice își vor face apariția spre seară și în cursul nopții, însă doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22…23 de grade în nordul Moldovei și în Dealurile de Vest și 32 de grade în sud-est, iar cele minime se vor situa între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade pe litoral.
 Prognoza până pe 27 iulie
 Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până pe 27 iulie, pentru toate regiunile din țară. 
În MOLDOVA, media maximelor termice se va menține aproape neschimbată, în jurul valorii de 28 de grade, pe parcursul celor două săptămâni. Totuși, punctiform, pot apărea diferențe de la o zi la alta, în funcție de nebulozitate și de apariția precipitațiilor. Temperaturile medii nocturne vor marca o creștere treptată în primele zile, apoi se vor situa între 15 și 17 grade. 
Probabilitatea pentru averse, posibil însemnate cantitativ, va fi mai mare în intervalul 22 și 24 iulie. În rest, doar trecător vor fi ploi slabe de scurtă durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?