Specialiștii Direcției sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor au aplicat cinci avertismente producătorilor de lactate în cadrul controlului derulat la nivel național în luna iunie. Controlul a vizat respectarea condițiilor sanitar veterinare referitoare la producerea, colectarea, procesarea și comercializarea laptelui crud și a produselor din lapte către consumatorul final. Directorul Necula Botezatu a spus că la nivelul DSVSA Vrancea au fost constituite două echipe mixte formate din specialiști în domeniul siguranței alimentelor de origine animală, sănătății animalelor și reprezentanți ai Serviciului de Inspecții. Acestea au efectuat controale oficiale în unitățile din sectorul laptelui, pe întregul lanț alimentar. La nivelul județului au fost efectuat 29 de controale la ferme de vaci, exploatații non-profesionale, unități de procesare a laptelui și automate pentru distribuirea laptelui. „Au fost aplicate cinci avertismente. Pe lista deficiențelor constate se află nerespectarea frecvenței de recoltare a probelor de lapte materie primă, în vederea determinării Numărului Total de Germeni (NTG)/ml și a Numărului de Celule Somatice (NCS)/ml”, a explicat directorul Botezatu.