Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Cursuri de calificare profesională pentru angajatele din sistemul sanitar


Peste 300 de angajate ale sistemului sanitar vrâncean se pot înscrie la cursuri de formare profesională. Astăzi, la Hotel Fashion Center, la ora 15.30 va avea loc lansarea unui proiect, prin intermdiul căruia asistenții medicali, dar și ceilalți angajați din sistem, pot face cursuri de formare profesională. Toate aceste cursuri fac parte din proiectul „Åžanse egale pentru acces în carieră”, care este derulat pe o perioadă de 18 luni. 
Reprezentanții proiectului spun că obiectivul general îl constituie promovarea respectării principiului egalității de șanse și de gen, a tratamentului și accesului egal pe piața muncii, prin acțiuni de conștientizare, informare, dezvoltare și furnizare de programe de calificare/ recalificare, specializare/ perfecționare pentru 1.500 de femei, în vederea integrării/ reintegrării și menținerii pe piața muncii. Dintre acestea, 900 de femei vor participa la cursurile de calificare/ recalificare și 600 de femei vor participa la programe de formare specifice, adresate femeilor din sistemul sănătății. 
Femeile care activează în sistemul sanitar vor beneficia de cursuri de diferite tipuri, respectiv educație medicală continuă, îngrijire a copiilor și pedagogie socială. „Mâine (n.r.-astăzi) va avea loc conferința de demarare a proiectului. Asistenții medicali se pot înscrie la cursuri de educație continuă, unde se fac patru grupe a câte 20 de asistenți,  pentru care primesc 15 credite EMC din partea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali, iar la celelalte cursuri se pot înscrie 250 de persoane pentru cursuri de îngrijire copil și pedagogie socială. Cursurile de îngrijire copil durează 4 luni, iar fiecare participant primește 2.625 lei, iar cele de pedagog social 6 luni”, a explicat Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea. 
Cursurile de formare se adresează doar femeilor, în special celor care au o situație financială precară, provin din familii monoparentale sau sunt discriminate din punct de vedere etnic. La conferința de astăzi vor participa peste 50 de cadre medicale, liderul Sanitas Claudiu Grosu, dar și reprezentanții proiectului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?