Ediția: Duminică 23 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Duminică 23 iunie 2024. Nr. 6654

GALERIE FOTO: Reţetă veche: Smaren bucovinean


traditiiculinareromanesti.wordpress.com
Ingrediente: 
450 gr făină Gold Maya 
50 gr unt 
180 ml ulei 
sare 
6 ouă 
100 gr zahăr 
700 ml lapte 
 225 ml sirop de zmeură 
Mod de preparare: 
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul tos, untul topit, făina, sarea și laptele până ce se obține o pastă omogenă. Se adaugă albușurile bătute spumă, amestecând ușor. Se încălzește uleiul într-o tigaie, se ia cu lingura o cantitate de aluat și se rumenește în ulei pe ambele părți. Se așază pe un platou, una lângă altă, fără a le suprapune, ca să nu se turtească, și se toarnă peste ele siropul de zmeură. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?