Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Kelemen Hunor demisionează din Guvern. UDMR rămâne la guvernare


Kelemen Hunor a anunțat, vineri, la finalul Consiliului Permanent al UDMR, că Uniunea va rămâne la guvernare, dar el se va retrage din funcția de vicepremier și din cea de ministru al Culturii, confirmând astfel informația difuzată pe surse de Mediafax. Kelemen Hunor a spus, în conferința de presă susținută la finalul Consiliului Permanent al UDMR, că a fost o discuție lungă, iar părerile au fost împărțite, dar că în cele din urmă s-a ajuns la concluzia ca UDMR să rămână la guvernare, dar el să se retragă din funcțiile deținute în Executiv.
 Liderii UDMR, reuniți vineri în ședința Consiliului Permanent, și-au exprimat susținerea pentru candidatura lui Kelemen Hunor la Președinția României, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la discuții. 
Kelemen Hunor, a declarat, vineri, după ședința Consiliului Permanent, că săptămâna viitoare, joi, va avea loc o nouă ședință a conducerii formațiunii, în care va fi stabilit candidatul la alegerile prezidențiale. El a ținut să precizeze că maghiarii din România nu sunt dușmanii României.
 UDMR are în mod tradițional candidat la alegerile prezidențiale, iar la scrutinul din 2009 candidatul Uniunii a fost tot Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?