Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Aparat pentru suport respirator, donat de „Salvați Copiii” Secției de neonatologie a Spitalului Județean


Maternitatea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a fost dotată, ieri, cu un aparat pentru suport respirator, donat de Organizația „Salvați Copiii” București. Mariana Oprea, șefa secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean Focșani, a explicat importanța echipamentului instalat. „În ultimii ani, indicele mortalității infantile pe județ este în scădere. Acesta este o mândrie pentru noi ca medici și se datorează, în mare parte, faptului că am beneficiat de metode de tratament și echipamente moderne. Mulțumim pe această cale Organizației «Salvați Copiii», care ne-a ajutat cu un aparat pentru suport respirator mobil, ce poate fi folosit inclusiv în sala de nașteri. Acest aparat este prima șansă la viață pentru copiii care se nasc cu hipoxie sau asfixie perinatală, detresă respiratorie neonatală, malformații congenitale de cord, greutate mică și extrem de mică la naștere”. În 2013, în maternitatea Spitalului „Sfântul Pantelimon” Focșani au avut loc 2.322 de nașteri, din care peste o zecime au fost premature.
    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, Organizația Salvați Copiii a donat, ieri, aparatură în valoare de 21.300 de euro către secțiile de neonatologie ale spitalelor județene din Focșani și Bacău. Echipamentele donate au fost alese astfel încât să răspundă necesităților fiecărei unități în parte. Astfel, dacă maternitatea vrânceană fost dotată cu un aparat pentru suport respirator, spitalului județean Bacău i-au revenit două monitoare ale funcțiilor vitale și un pulsoximetru.

România, pe primul loc în clasamentul mortalității infantile la nivelul UE

    Conform statisticilor, România se menține și anul acesta pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul Uniunii Europene, cu o rată de 9 la 1.000 de nou-născuți vii, față de media europeană de 4,1 la mie. Conform datelor furnizate de INS, aferente anului 2012, în Bacău, rata mortalității infantile este de 12 ‰, iar în Vrancea, de 10,1 ‰. Potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame și copii și prin echiparea maternităților cu echipamente medicale performante.
„Mortalitatea infantilă rămâne o pată pe obrazul României. O pată care, așa cum au arătat-o acțiunile Salvați Copiii din ultimii ani, poate fi înlăturată în timp, cu ajutorul fiecăruia dintre noi. Speranța noastră este să reușim să strângem suficiente fonduri și pe viitor pentru a ne putea întoarce aici cu noi echipamente care să ofere o șansă la viață sutelor de copii născuți înainte de termen”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației Salvați Copiii.
    În cursul anului 2013, Salvați Copiii a reușit să modernizeze, prin campania pentru reducerea mortalității infantile „Bun venit pe lume”, 18 maternități și secții de nou-născuți. „Datorită generozității companiilor și persoanelor fizice, în acest an vom investi 2.730.000 de lei în dotarea altor 29 de maternități și secții de nou-născuți din Pitești, Bacău, Brașov, București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Piatra-Neamț, Petroșani, Roman, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara, Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca, Oltenița și dezvoltarea de programe de educație și suport pentru 5.000 de beneficiari din comunități defavorizate”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
   
Despre Organizația „Salvați Copiii”

    „Salvați Copiii” România este o organizație neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile și protecția copilului în România din 1990, în acord cu prevederile Convenției Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele organizației sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenție deosebită către cei aflați în situații dificile – copiii din comunitățile dezavantajate, copiii victime ale violenței, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiați etc. În cei 24 de ani de activitate, peste 1.007.000 de copii au fost implicați în campaniile și programele desfășurate de organizație.
Salvați Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizație independentă din lume care promovează drepturile copilului și care cuprinde 30 de membri și desfășoară programe în peste 120 de țări.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?