Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Sărbătoare la prima liturghie în comuna natală a preotului Daniel Ioniță


Preotul Daniel Ioniță a marcat reîntoarcerea în satul natal, Ploscuțeni, la Biserica „Înălțarea Sf. Cruci” din localitate, unde ieri a oficiat prima sfântă liturghie în prezența a sute de localnici entuziaști. Tânărul preot a fost întâmpinat de locuitorii satului cu multă bucurie și căldură, chiar la troița din centrul comunei, în ropotele de aplauze oferite în semn de bun venit acasă. Până la biserică s-a mers în procesiune, oamenii cântând de bucurie cântece creștine. La ora 11.00, când soarele puternic își făcea din ce în ce mai mult simțită prezența, a debutat mult așteptata liturghie oficiată de preotul Daniel Ioniță alături de alți 12 slujitori ai Domnului, din Monaco, Italia, Congregația Don Calabria și preoți tineri, sfințiți în urmă cu două săptămâni ca și părintele  Daniel. 
 Părintele predicator a vorbit credincioșilor din cuvântul Domnului și împreună s-au rugat și l-au încurajat pe părintele Daniel pe acest drum al credinței, al slujirii lui Dumnezeu și a aproapelui. „În fiecare an ne bucurăm și îl lăudăm pe Dumnezeu pentru darul sfintei preoții făcut bisericii, un dar făcut însă și comunității din Ploscuțeni, un dar făcut familiei din care provine Daniel. Iată astăzi îl preamărim pe Dumnezeu și în mod special părintele îi aduce mulțumire pentru acest dar, întorcându-se în satul după cum el spunea, „adoptat”. Părintele a răspuns la chemarea tainică adresată de Dumnezeu, a răspuns darului lui Dumnezeu pentru totdeauna și a acceptat să fie instrumentul care să continuie lucrarea lui Cristos în lume. Acum, în fața celor care l-au adus la viață, în fața comunității își arată pe deplin disponibilitatea de a-l urma pe Domnul, fiind părtaș la sfînta preoție. Asemenea profetului Ieremia, părintele poate spune: „M-ai sedus Doamne și m-am lăsat sedus, ai fost mai tare decât mine si m-ai biruit.” Sedus de Dumnezeu, preotul se dedică cauzei lui Dumnezeu  convins fiind de cuvintele lui Cristos:”Nu voi m-ați ales pe mine, ci eu v-am ales pe voi și v-am rânduit ca să mergeți și să aduceți roade, și roadele voastre să rămână”, a fost mesajul transmis de părintele predicator Emil Moraru, dr. în teologie morală, din cadrul Facultății de Teologie Romano-Catolică din București. 
        Preotul Daniel binecuvântat cu darul preoției
 Faptul că Daniel Ioniță a ales să-și dedice viața credinței nu este un lucru deloc întâmplător. După cum a subliniat chiar părintele predicator la sfânta liturghie, „toată preoția ta să nu uiți că este un dar, care trebuie transformat în slujirea tuturor „. ,,Dragă părinte Daniel, fiind la altar iată Domnul și-a dovedit că te iubește și astăzi te dedici Lui pentru totdeauna. Te-a ales pentru că te iubește cu o iubire veșnică. Sunt sigur că Duhul Sfânt care ți-a inspirat și modelat vocația, te va asista mereu în măsura fidelității tale. De azi înainte vei fi pentru cei din jurul tău imagine vie a prezenței lui Cristos în mijlocul oamenilor”, a mai spus părintele predicator Emil Moraru. 
        Liturghie de debut cu mulțumiri lui Dumnezeu și familiei
 Pentru preotul Daniel Ioniță, liturghia de ieri a fost unică și va rămâne în sufletul și amintirea sa pentru totdeauna. Tocmai pentru că au fost clipe atât de speciale, părintele a găsit potrivit să mulțumească lui Dumnezeu pentru acest dar de preț și familiei sale pentru tot sprijinul oferit în alegerea acestui drum nobil. „Se cuvine să aduc și eu mulțumirile mele. Îi mulțumesc în primul rând bunului Dumnezeu pentru această zi frumoasă, plină de har, pentru darul vieții, dar mai ales pentru că m-a pus în slujirea Sa și pentru slujirea bisericii. Le mulțumesc părinților și fraților mei că au înțeles și au lucrat împreună cu Dumnezeu pentru ca eu să fiu astăzi aici. Le mulțumesc rudelor care au venit astăzi de departe pentru a mă înconjura cu susținerea lor, le mulțumesc binefăcătorilor mei care sunt în viață, dar și din ceruri, care m-au susținut cu rugăciunea și dărnicia lor”, a spus la finalul sfintei liturghii Daniel Ioniță. Tot la final, copiii din cadrul GREF-ului au bucurat pe cei prezenți cu poezii și cântece. Bucuria oamenilor a continuat la Căminul Cultural din Ploscuțeni unde toți sătenii au fost invitați cu multă căldură la o agapă frățească. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?