Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: „Cuptorul de pâine Burcioaia” al Crucii Roșii, vizitat de reprezentantul Petrom Austria


Filiala de Cruce Roșie Vrancea a primit, joi, vizita de mentorat a lui Leopold Lippert, asset manager din partea OVM Petrom Viena. Acesta a dorit să vadă care este stadiul curent al implementării ideii de afacere socială „Cuptorul de pâine Burcioaia”, inițiată de Crucea Rosie Vrancea și finanțată de Petrom România, prin platforma „Fabricat în Èšara lui Andrei”. Leopold Lippert a venit însoțit de Alina Tudor, Team Leader și unul dintre inițiatorii proiectului Èšara lui Andrei, proiect de CSR (responsabilitate socială corporatistă) al Petrom România, Departament Relații Comunitare și Afaceri Sociale.   
Potrivit celor declarate de Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, relația de suport a lui Leopold Lipert ca mentor pentru echipa de antreprenori sociali ai instituției vrâncene de caritate, implicată în implementarea ideii de afacere socială a instituției, a început în mediul online, în luna martie 2014, prin discuții introductive și prezentarea ideii de afacere. „Vizita de joi, 3 mai, a avut ca scop principal vizitarea locației, sediul afacerii sociale, prezentarea stadiului de implementare la acest moment, cunoașterea echipei de antreprenori. Rezultatele principale au fost identificarea câtorva nevoi de consultanță pentru afacerea socială, nevoiea de feed-back, informare, contacte”, a precizat Rodica Davidean.
 Vizitatorii s-au deplasat la Burcioaia, Adjud, unde au văzut stadiul renovării construcției, au cunoscut beneficiarii direcți din comunitate, persoanele formate ca brutari, respectiv agent vânzare, care urmează să fie angajații afacerii sociale din Burcioaia.Vizita a continuat la sediul Filialei de Cruce Roșie din Focșani, unde voluntarii au prezentat pe scurt și modul de organizare și funcționare a filialei, si principalele proiecte pe cele patru domenii principale de activitate: social, medical, economie socială și educație/ formare. „Relația de mentorat va continua pe parcursul etapei de start-up a afacerii și în primul an de implementare, urmând ca domnul Lippert să revină în Vrancea în momentul în care afacerea va intra în faza de producție și comercializare a pâinii”, a declarat Rodica Davidean.
 
         Afacere socială ce vine în sprijinul comunității
 Prin dezvoltarea afacerii sociale „Cuptorul de pâine Burcioaia”, Crucea Roșie Vrancea va obține o sursă stabilă de venituri nerestricționate, necesare pentru a sprijini organizația în realizarea misiunii ei umanitare și sociale. Pâinea „Cuptorul de pâine Burcioaia” va fi produsă și vândută zilnic, iar produsele de panificatie clasice obținute, în speță pâine albă, pâine intermediară, pot ajunge și pot satisface nevoile de bază ale populației din zona de nord a județului. 
 Afacerea dezvoltată de Crucea Roșie Vrancea la Burcioaia a creat trei locuri de munca full time, urmând să crească la 5 locuri de muncă full-time, în comunitate. La acestea se adaugă un al 4-lea angajat, cu atribuții speciale privind administrarea afacerii, în regim part-time. Pentru că în comunitate resursele umane nu au abilitățile necesare, organizația a format profesional șase persoane din comunitate, inclusiv cele trei pe care urmează ca din luna august, când se va da startul afacerii sociale, să le angajeze în muncă. În plus, atelierul de panificație „Cuptorul de pâine Burcioaia” va deveni un loc pentru executarea stagiilor de practică pentru elevii de la profilul industrie alimentară din cadrul Colegiului Tehnic „G. Balș” din Adjud, care vor avea posibilitatea să exerseze și să își dezvolte abilitățile profesionale într-un spațiu adecvat. 
 Profitul obținut de intreprinderea socială va fi redirecționat, în prima etapă, pentru dezvoltarea afacerii și ulterior, pentru a susține programele Crucii Roșii Vrancea. Principalele activități care vor fi finanțate din acești bani sunt serviciile de tip rezidențial din subordinea filialei, care au ca beneficiari între 60 și 80 de persoane vulnerabile (persoane vârstnice, fără adapost etc.).
 Organizația are în vedere efectuarea de donații periodice către grupurile țintă din comunitatea Burcioaia (minim 50 de familii), sub formă de produse de panificație, minim la trei evenimente anual (Paște, Crăciun, 1 Iunie). Totodată, din baza de date a organizației vor fi selectate minim 10 familii vulnerabile, cu copii, fără venituri sau cu venituri mici, ori persoane vârstnice singure care vor fi ajutate ocazional, inclusiv din surplusul de pâine produsă.
 Crucea Roșie Vrancea a atras sprijinul investitorului Hilsfverein Nymphenburg e.V, Germania, partener strategic al organizației, care a acordat sprijin financiar în afacerea socială „Cuptorul de pâine Burcioaia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?