Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Vin’ la Teatru te invită la ateliere cu zvâc!


Cea de-a doua ediție a festivalului Vin’la Teatru se pregătește intens, cu forțe proaspete, pline de zvâc pentru a umple Focșaniul cu voie bună, culoare și sărbătoare în perioada 9-14 iulie. Spectacolele de teatru, coregrafie și improvizație se vor desfășura anul acesta în trei locații, Teatrul Municipal „Maior. Gh. Pastia”, restaurantul Wassermann și Colegiul Național „Unirea” care găzduiește spectacolele pentru copii din cadrul VLT Junior precum și cele patru ateliere.
 Colocviul „Cum să înțelegem teatrul”, ce se va desfășura pe 9 și 10 iulie, este noutatea din acest an. Fără teoretizări și academisme ne propunem să discutăm deschis despre teatru. Dacă ai avut vreodată întrebări legate despre ce, cum și de ce într-un spectacol, acum e momentul să încerci să afli răspunsurile. Invitata noastră și principalul partener de dialog va fi Maria Zărnescu, teatrolog, critic de teatru, profesor asociat la U.N.A.T.C „I. L. Caragiale” și doctorand al Åžcolii de Estetică, teorie, pedagogie și istorie a teatrului.
 La atelierul de Improvizație, te vei întâlni cu tinerii actori de la trupa Backstage Boys pe data de 11 iulie. Vrei să fii spontan, creativ? Ești deja, dar nu știi cum să te folosești de propriul talent? La acest atelier vei învăța mecanismele unui show de improvizație, dar și cum poți deveni un mic artist direct de la profesioniști. 
 Expresivitate corporală? Cu siguranță te-ai distrat prea mult singur în fața oglinzii sau în club. Pe 12 iulie te așteptăm la atelierul condus de Lorette Enache, profesor în cadrul U.N.A.T.C „I. L. Caragiale”, creator de spectacole și Andra Burcă, absolventă a secției de coregrafie, a unui master de pedagogie teatrală și antrenoare de dans sportiv. Aici vei descoperi cum mișcarea propriului corp în spațiu se poate transforma în artă. 
 Cei cu veleități de actori vor afla că e important să știi cum să comunici pe scenă la atelierul de Comunicare Verbală și Nonverbală de pe 13 iulie. Și pentru că „arta actorului” se învață cel mai bine direct de la sursă, atelierul va fi condus de Adrian Damian (Lony) care a jucat deja la Teatrul Național București, la Teatrul Odeon, la Teatrul „Nottara”, este actor al Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” și cu siguranță l-ai întâlnit în Gala STEV.
 Tu ce atelier preferi? Scrie-ne câteva rânduri despre tine și alege atelierul care ți se potrivește. Dacă te-au convins toate, atunci fă o scurtă listă în funcție de preferințe. Tot ceea ce vrei să ne spui se va trimite pe adresa: ateliere@vinlateatru.ro până la data de 8 iulie. Atelierele sunt gratuite și vor avea loc în perioada 9-13 iulie la Colegiul Național „Unirea” începând cu ora 12:00.
   Persoană de contact: Oana Bogzaru
 Tel: 0754 822 322, Email: ateliere@vinlateatru.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?