Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Porcii mistreți fac ravagii la Dumitreşti, iar la AJVPS nu răspunde nimeni


Porcii mistreți fac ravagii în satul Poenița din comuna Dumitrești. Mai mulți localnici se plâng că sălbăticiunile le intră în grădini, în curți și distrug tot ce găsesc în cale. Sătenii spun că turmele de mistreți au în componență mai bine de 10 porci care năvălesc în ogradă odată ce se înnoptează. Porumbul, fânețele și viile oamenilor sunt făcute praf, fără ca cineva să intervină. Sătenii spun că nimeni nu îi bagă în seamă, iar cei mai în vârstă nu mai ies noaptea din casă de frica mistreților. „Eu sunt singură, că soțul mi-a murit de ceva timp. Pe mine nu are cine să mă ajute. Porcii mistreți au dat năvală în curte, mi-au distrus tot ce au găsit în cale. În spatele casei au terminat fâneața pe care o avem. Prima dată am crezut că au aterizat OZN-uri de cum arată locul respectiv. Intră în porumb, în vie și râmă de scot tot din pământ. Mai am un vecin, la domnul Crintea și acolo au făcut praf tot, doar că omul nu a trecut să vadă ce este aici. Eu de frică nu mai ies din casă deloc noaptea, că unii din vecini mai ies, mai dau gură să îi sperie pe porci, dar degeaba”, a spus Alexandrina Panaite, nepoata regretatului matematician Grigore Gheba. 
 Mai mult, aceasta spune că nimeni nu îi bagă în seamă și toți le trântesc telefoanele în nas pe unde sună să se intereseze dacă poate cineva interveni. „Am rugat o nepoată să se intereseze cine ne poate ajuta cu această problemă. Degeaba, toți ne închid telefoanele în nas și spun că nu este problema lor. A sunat pe la Focșani, pe la animale, dar au spus că nu au cum să ne ajute. Nu știu la cine să mai apelez, am sunat la dumneavostră la ziar în disperare, poate vor vedea cei care trebuie să se ocupe de această problemă cu porcii mistreți și vor lua măsurile necesare, dar mai repede, că mistreții ne distrug tot”, a mai spus acesta. 
 Alți localnici spun că mistreți intră peste tot, fără să mai aibă teamă de câini sau de oameni. „La mine au intrat și în porumb și în vie. Râmă și distrug tot. Nu avem ce să le facem, că de împușcat nu e voie. Porcii vin în turmă și fac prăpăd. Nu a trecut nimeni prin sat să ne întrebe de sănătate cum se spune. Am înțeles că mai mulți vecini au sunat pe la Focșani să reclame ce pățim, dar nimeni nu a mișcat un deget până acum”, a spus Aurel, un alt localnici din Poenița. 
         Șeful AJVPS Vrancea are telefonul cu acces limitat 
 Fondul de vânătoare din satul Poenița din comuna Dumitrești este administrat pe hârtie și poate în realitate de Agenția Județeană de Vânătoare și Pescuit Vrancea, dar din păcate la acestă instituție nu răspunde nimeni. Am încercat de mai bine de 10 ori să luăm legătura cu Liviu Prodan, șeful Agenției, însă singurul mesaj care ne întâmpina a fost: „Accesul către acest număr este limitat”. 
 Am încercat să îl contactăm și pe Mircea Grosu, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Vrancea. Deși telefonul acestuia suna, la celălalt capăt al firului nu a răspuns nimeni. Cert este faptul că localnicii de la Poenița așteaptă ca cineva să îi ajute în această problemă și să intervină să alunge porcii din curțile caselor cât mai repede. Asta până nu se întâmplă vreo nenorocire, vreun bătrân care va ieși să facă gălăgie noaptea afară să nu fie sfâșiat de sălbăticiuni.  

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?