Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

ÎCCJ se pronunță astăzi în dosarul judecătoarei Anișoara Topor


Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) se vor pronunța astăzi în dosarul în care judecătoarea Anișoara Topor este acuzată pentru infracțiuni de corupție. La ultimul termen, fixat pe data de 1 iulie, magistrații ÎCCJ au decis amânarea pronunțării pentru data de 3 iulie.
 Dosarul în care magistrata și fratele său, Aurel Lăduncă, sunt judecați pentru infracțiuni de corupție a ajuns pe roul ÎCCJ după ce ambii au formulat apel la decizia de condamnare a magistraților Curții de Apel Bacău. În luna noiembrie a anului 2012, judecătoarea Anișoara Topor a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru infracțiuni de corupție. Ea a fost arestată preventiv în acest dosar timp de câteva luni. Aurel Lăduncă, a primit trei ani de închisoare.  
În sentința pronunțată pe noiembrie 2012, de magistrații Curții de Apel Bacău, judecătoarei i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care și cel de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii. „(…) obligă inculpații T. A. și L. A. în solidar să restituie denunțătorului I. C. sumele de 90.700 de lei și 4.500 de euro, cu titlul de obiect al mitei și traficului de influență, pretinse de inculpată. Constată că din aceste sume încasate cu titlul de mită, inculpații au restituit denunțătorului suma de 12.300 euro. Menține măsura asiguratorie privitoare la instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor de orice natură și oriunde s-ar găsi acestea, aflate în proprietatea inculpatei T. A., dispusă prin ordonanța procurorului din data de 19.12.2011”, se arată în sentința magistraților Curții de Apel Bacău.
  Judecătoarea Anișoara Topor a ajuns în această situație după ce, pe 8 decembrie 2011, procurorii anticorupție au descins în locuința sa, iar în urma percheziției domicilare ea a fost reținută. Procurorii au propus instanței de judecată arestarea preventivă, care a fost admisă, iar după câteva luni judecătoarea a fost pusă în libertate. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?