Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Bebeluș găsit mort în WC. Mama spune că a fost avort


O femeie din Mărășești este cercetată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vrancea „pentru comiterea infracțiunii de întrerupere a cursului sarcinii”. Oamenii legii au aflat, zilele trecute, că aceasta ar fi avortat, motiv pentru care au mers la ea acasă pentru a face verificări. Deși se așteptau ca fătul să fie mic, după cum le-a spus femeia, oamenii legii au găsit în wc un copil ce cântărea 2,7 kilograme și măsura 50 de centimetri. Cadavrul, care se afla în stare de putrefacție, a fost ridicat și dus la SML Vrancea pentru necropsie. 
 Modul în care femeia a avortat copilul este un mister. Sarcina era aproape de termen, având în vedere dimensiunile fătului. Până în acest moment nu se știe dacă femeia a născut fetița la termen și apoi a aruncat-o în wc sau dacă și-a provocat nașterea intenționat. Ea le-a spus anchetatorilor doar că a pierdut copilul. Potrivit acesteia, cu aproximativ două săptămâni înainte de a pierde copilul, se simțea rău și avea sângerări. În urmă cu aproximativ o săptămână, pe când se afla la wc, a pierdut copilul, care a căzut în latrină. Femeia nu a anunțat acest lucru, polițiștii aflând abia zilele trecute ce s-a întâmplat. 
 Pe numele femeii a fost întocmit dosar penal, în care se fac cercetări pentru „întrerupere a cursului sarcinii”. „La data de 30 iunie a.c., polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că F. Tincuța-Laura, de 35 ani, din Mărășești, a avortat la domiciliu în urmă cu aproximativ 7 zile. Aceasta a fost transportată la Spitalul Județean Vrancea. Polițiștii  au identificat fătul în toaleta locuinței, ca fiind de sex femeiesc, de cca. 2,7 kg, care nu prezenta leziuni de violență. Cadavrul a fost transportat la SML în vederea efectuării autopsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de întrerupere a cursului sarcinii”, ne-a precizat inspectorul Ramona Iftime, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea. 
 În urmă cu aproximativ o săptămână, un alt nou născut a fost găsit într-un wc, la Bălești. Vica Sevastița M., de 24 de ani, era gravidă în șapte luni. La începutul lunii iunie ea a fost internată în Spitalul Județean de Urgență Focșani, întrucât avea probleme cu sarcina. A stat o zi, apoi a fugit din unitatea medicală. Ajunsă acasă, după 2-3 zile, a născut. După ce a adus copilul pe lume, nașterea fiind neasistată, femeia a aruncat fătul în WC-ul din curtea casei. Nimeni nu a știut nimic, până când asistentul social din cadrul Primăriei Bălești nu a observat că femeia nu mai are burtă, dar și că nu are niciun copil mic. Ulterior, asistentul social a aflat ce s-a întâmplat și a sesizat poliția.  
Inițial, tânăra a spus că a născut și a abandonat copilul în Spitalul din Râmnicu Sărat. Angajații Primăriei Bălești au făcut verificări și au aflat că aceasta a mințit. În urma sesizării, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au mers la Bălești pentru cercetări. Ei au găsit cadavrul bebelușului în wc, în stare de putrefacție. Era învelit în cârpe și băgat într-un sac din plastic. Au fost trimise probe la Iași pentru a se stabili cu exactitate dacă copilul s-a născut viu sau mort, după cum susține mama. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?