Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Zi importantă pentru fotbalul românesc


În week-end a avut loc prima Adunare Generală (AG) a Federației Române de Fotbal, de la instalarea în funcția de președinte a lui Răzvan Burleanu. Sâmbătă a fost o zi tensionată, în ședință încercându-se rezolvarea problemelor cu care se confruntă fotbalul autohton. Iată deciziile importante luate în ședința AG: afilierea permanentă a CS U Craiova, cu toate drepturile ce decurg din ROAF, inclusiv promovarea; decizia de invalidare a contractului lui Mircea Sandu, lucru care se va face în Tribunal;  SC Poli Timișoara, echipă aflată în proprietatea lui Marian Iancu, nu a fost dezafiliată; s-au aprobat membrii Comisiei de Cenzori; administratorul bazei Mogoșoaia va deveni președintele FRF sau o persoană numită de acesta.
Astfel, Mircea Sandu a pierdut această funcție; s-a aprobat noul Statut al FRF. Printre altele, un președinte FRF poate îndeplini maximum 3 mandate, față de un număr nelimitat, cum era până acum. De asemenea, articolul 54 din Statut, care-i interzice unei echipe dreptul de promovare dacă nu are o vechime de minimum 3 ani, a fost eliminat. După AG a FRF a avut loc o nouă ședință a Comitetului Executiv, prilej cu care s-au luat unele măsuri privind Liga a III-a. 
În ceea ce privește Liga a III-a, încă nu se știe cu exactitate noua configurare, oficialii FRF sperând să creeze șase serii. Cel mai probabil, campionatul va debuta pe 6 septembrie sau o săptămână mai târziu, dar cert este că o echipă este obligată să folosească, pe durata partidei, trei jucători cu vârsta sub 21 de ani, astfel că s-a renunțat la ideea folosirii juniorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?