Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Primăria Odobeşti vrea să înfiinţeze o şcoală postliceală


 Primăria Odobești intenționează să înființeze o Åžcoală postliceală care să funcționeze în cadrul Liceului Tehnologic din localitate. Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a declarat învățământul este una din prioritățile sale ca primar și a precizat că speră să reușească să modernizeze toate unitățile de învățământ, dar și să înființeze noi secții care să aibă adresabilitate la tineret. „Învățământul odobeștean face parte din prioritățile administrației locale și cel puțin de când odobeștenii m-au ales primar al urbei am acordat o atenție cu totul deosebită întregului sistem de învățământ din localitate. Am reușit să modernizăm grădinițele și Liceul Duiliu Zamfirescu, iar acum lucrăm la un proiect complex pentru Liceul Tehnologic. Înființarea unei școli postliceale la Odobești va avea urmări pozitive nu doar pe plan educațional, dar și economic și social”, a spus primarul Daniel Nicolaș. 
 Edilul șef din Odobești a menționat că intenționează ca pe termen lung să creeze un pol de cercetare în jurul Liceului Tehnologic. „De aceea, strategia noastră are ca finalitate dezvoltarea pe termen lung în jurul Liceului Tehnologic a unui pol de cercetare în care să putem atrage și specialiștii Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Odobești. La Odobești există o bază materiala, o tradiție în acest domeniu și un savoir-faire pe care dorim să le continuăm. În plan economic, aceasta se traduce prin înființarea de locuri de muncă, iar in plan social prin creșterea nivelului de viață al locuitorilor”, a susținut primarul Daniel Nicolaș. 
 Vă reamintim că Liceul Tehnologic din Odobești va fi modernizat cu fonduri europene. Primăria Odobești a depus spre finanțare un proiect prin POR, Axa Prioritară 3, Domeniul de Intervenție 2.4.   – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă. Valoarea proiectului este de 20 de milioane de lei. Soluția propusă de acest proiect constă în remodelarea ansamblului din incinta liceului prin extinderea cu 6 laboratoare didactice, desfășurate pe parter și etaj, iar la demisol se va realiza o sală de mese cu spații auxiliare cu capacitate de 80-90 elevi pe serie, care va funcționa în sistem catering. Un lucru important din punct de vedere ecologic este utilizarea gazelor naturale pentru încălzire. În ce privește căminele construite în 1984, acestea vor fi reabilitate și modernizate. 
 De asemenea, terenul de sport – în prezent o platforma asfaltată deteriorată, necorespunzător din punct de vedere funcțional, fără nici un fel de dotare – va fi  modernizat. Vor fi refăcute căile de acces rutiere și pietonale, rețelele exterioare din incintă, apă, canalizare și cele electrice. Nu în ultimul rând vor fi extinse și modernizate spațiile verzi și locurile de parcare. „Dacă ar fi să rezumăm acest proiect aș spune că este unul care va introduce liceul din toate punctele de vedere în mileniul trei și va asigura cele mai moderne condiții elevilor care vor învăța în cea mai longevivă instituție liceală din Odobești”, a mai spus primarul Daniel Nicolaș.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?