Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Concurs de creație cinematografică în Vrancea


Echipa Colegiului Național „Inochenție Micu Clain” din Blaj a câștigat premiul I în cadrul celei de-a III-a ediții a Concursului regional de creație media „Filmarea unui poem”, care s-a organizat în județul nostru la inițiativa profesoarei Maricica Apreotesei de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu. Elevii Adrian Mihu și Dragoș Basarabă au realizat scurt metrajul „Lordul John”, după poezia cu același nume a lui George Coșbuc. Premiile II și III au fost câștigate de două echipe de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava care au realizat filme după poeziile „Nervi de toamnă” a lui George Bacovia, respectiv „De-a v-ați ascuns…” de Tudor Arghezi. În zilele următoare vor fi trimise tuturor participanților și coordonatorilor de proiecte, diplomele. Proiectul are ca principal scop valorificarea potențialului intelectual și creativ al liceenilor în crearea de produse media și în realizarea unor lucrări artistice originale. 
 Concursul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Vrancea și cu Comisia Națională a României pentru UNESCO. Este un concurs original de creație media, cu producții de scurt metraj, având durata maximă de 15 minute, care să ecranizeze o poezie a unui autor român. Alegerea poeziei a aparținut concurenților. Au fost prezentate lucrări realizate de echipe tehnice de lucru alcătuite din elevi și un cadru didactic coordonator. La ediția din acest an au fost înscrise 11 filme, care au propus scurt-metraje realizate după poezii de Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, George Bacovia, George Coșbuc, Ana Blandiana, Tudor Arghezi, Ion Minulescu sau Alexandru Macedonski.
 Toate proiectele elevilor participanți se regăsesc pe pagina dedicată concursului http://filmareaunuipoem.lispanciu.com/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?