Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Marian Oprişan şi vicepremierul Oprea au discutat politică la nivel înalt, la Focşani


Președintele UNPR, viceprim ministrul Gabriel Oprea, a participat, sâmbătă, la Focșani, la o întâlnire a conducerii centrale a partidului cu membrii din Regiunea II Sud Est. La eveniment a participat în calitate de invitat și vicepreședintele PSD, Marian Oprișan. Gabriel Oprea a anunțat că în cadrul întâlnirii a fost încheiată o rezoluție de sprijin parlamentar și guvernamental pentru această regiune. Totodată, vicepremierul a anunțat că UNPR a strâns peste 400 de mii de semnături  pentru candidatura lui Victor Ponta la președinție. Vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat că Alianța de Centru Stânga se angajează să continue proiectele USL.
 Președintele UNPR, viceprim ministrul Gabriel Oprea, a participat, sâmbătă, la Focșani, la o întâlnire a conducerii centrale a partidului cu membrii din Regiunea II Sud Est. La eveniment a participat în calitate de invitat și vicepreședintele PSD, Marian Oprișan. La întâlnire au mai fost prezenți președintele UNPR București, primarul Neculai Onțanu, secretarul general adjunct, senatorul Ion Toma, coordonatorul regiunii, deputatul Laurențiu Chirvăsuță, președinții organizațiilor județene din Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța și Buzău, împreună cu deputații și senatorii din fiecare județ al regiunii.  
 Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că în urma întâlnirii de la Focșani a fost încheiată o rezoluție politică de sprijin parlamentar și guvernamental pentru această regiune. „Astăzi am avut aici, în frumoasa dumneavoastră capitală de județ – Focșani, o întâlnire cu liderii și membrii UNPR din regiunea Sud Est, întâlnire la care participă întreaga conducere a partidului. Am avut onoare să îl invit și să-l avem alături pe prietenul meu Marian Oprișan, vicepreședinte PSD. Am organizat această întâlnire la Focșani pentru că am vrut să îl și consolidăm pe președintele organizației județene Neagu Murgu. Aici am încheiat și o rezoluție politică de sprijin parlamentar și guvernamental pentru această regiune. Sunt foarte mulțumit și onorat de discuțiile și conlucrarea de aici”, a spus vicepremierul Gabriel Oprea. 
 Acesta a precizat că obiectivul strategic al UNPR în cadrul Alianței de Centru Stânga este câștigarea președinției României. „Noi suntem convinși că Victor Ponta va fi președintele României. În acest sens, noi, UNPR am strâns peste 400 de mii de semnături și ne-am propus să strângem un milion de semnături pentru candidatura lui Victor Ponta”,  a susținut Gabriel Oprea. 
         USL există și fără „PNL din cer” 
 La rândul său, vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, a declarat că Alianța de Centru Stânga se angajează să continue proiectele USL, „programul guvernamental pentru care ne-am asumat responsabilitatea în fața cetățenilor României și implicit ai județului Vrancea”. Liderul PSD a arătat că, odată cu plecarea PNL din USL, acest partid nu prea mai există deoarece și-a pierdut identitatea doctrinară, numindu-l „PNL din cer”. „PSD împreună cu UNPR și PC constituie Alianța de Centru Stânga, iar în urma discuțiilor pe care le-am avut și azi, aici, în acest cadru, noi ne angajăm la un lucru extrem de serios. Mie îmi place să spun că USL trăiește, cu Uniunea Social Liberală ne-am prezentat în anul 2012 în fața alegătorilor, a cetățenilor României cu un program foarte bine determinat, de progres și de dezvoltare a României. PSD, UNPR și PC ne angajăm să ducem la bun sfârșit programul guvernamental pentru care ne-am asumat responsabilitatea în fața cetățenilor României și implicit ai județului Vrancea. PNL-ul e din cer pentru că pe pământ nu mai există Partidul Național Liberal, deoarece au trecut la popularii europeni deci și-au pierdut doctrina. Preocuparea UNPR, a PSD sunt măsurile guvernamentale pe care le vom lua în perioada următoare și în perspectiva anului 2015 sunt măsuri extrem de importante, sunt măsuri care realmente să facă viața oamenilor mai bună”, a arătat Marian Oprișan. 
        „Noi nu facem înțelegeri decât cu colegii noștri din Alianța PSD-UNPR-PC”
 Întrebat dacă la nivel județean există înțelegeri făcute cu PP-DD, liderul social democrat a declarat că face înțelegeri doar cu colegii din Alianța PSD-UNPR-PC. „Noi nu facem înțelegeri decât cu colegii noștri din Alianța PSD-UNPR-PC. Restul pot fi discuții punctuale de colaborare, pot fi discuții pentru rezolvarea a unor probleme, direcții de acțiune în cadrul unor comunități, discuții punctuale. Dar eu fac parte și mă mândresc cu asta, din Alianța de Centru Stânga compusă din PSD-UNPR- PC”, a precizat vicepreședintele PSD, Marian Oprișan. 

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?