Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Zeci de copii au fost ieri „pompier pentru o zi”


Zeci de copii au probat căștile pompierilor, și-au testat deprinderile de a mânui un furtun de pompier și au imortalizat momentul în cursul zilei de duminică, la prima acțiune din seria „Pompier pentru o zi” desfășurată în Grădina Publică din municipiul Focșani. 
Cei mici dar și cei mari au văzut îndeaproape autospecialele folosite de pompieri pentru stingerea incendiilor și au aflat tehnici de bază în acordarea primului ajutor de la paramedici. Totodată, au primit pliante cu recomandări specifice de comportare în cazul producerii unor situații de urgență generate de cutremure și incendii. Atelierul a fost deschis tuturor doritorilor în intervalul 10.00 – 13.00. „Activitatea de duminică se încadrează în calendarul acțiunilor planificate pentru aniversarea zilei de 23 iulie, când, în urmă cu 162 ani, pompierii focșăneni munteni s-au unit cu cei moldoveni și au format o singură structură, pentru a interveni în sprijinul cetățenilor. Pentru sărbătorirea acestei date din calendar ce a fost desemnată Ziua Aniversară a unității, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea organizează o serie de activități prin care se urmărește, în special, familiarizarea cetățenilor cu misiunile specifice Inspectoratului. Aria de situații la care sunt solicitate să intervină structurile aflate în subordinea I.S.U. Vrancea include atât intervenții pentru localizarea și lichidarea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat prin echipajele SMURD, intervenții pentru descarcerare, cât și misiuni complexe în urma manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, ori în cazul producerii unor cutremure, alunecări de teren sau în cazul descoperirii munițiilor neexplodate”, a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
Duminica viitoare, pompierii focșăneni îi așteptă pe cei care vor să îi cunoască în același loc și de la aceeași oră, dar cu noi surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?