Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Bază de date cu bolnavii dependenți de dializă


Primele carduri naționale de sănătate vor fi distribuite, în această perioadă, bolnavilor dializați din Vrancea. Este vorba de 220 de carduri, care au ajuns zilele trecute la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea. 
Mihai Copaci, președintele instituției, ne-a precizat că s-a solicitat de la Spitalul Județean de Urgență Focșani și de la Centrul de Dializă IHS o bază de date cu bolnavii depedenți de dializă, pentru a se întocmi procese verbale de predare-primire. „Am solicitat baze de date de la Spitalul Județean și IHS cu bolnavii de dializă, pentru ca pe baza datelor acestora să facem procesele verbale de predare-primire. După ce va fi realizată această procedură, vom da cardurile pacienților”, a explicat Mihai Copaci. 
Cardurile vor ajunge la restul vrâncenilor până la sfârșitul anului, prin poștă. Postașii vor trece pe la domiciliul fiecărui asigurat, chiar și de două ori dacă este cazul, pentru a le preda personal documentul, iar în cazul în care proprietarul nu va fi găsit la domiciliu de două ori, actul va fi returnat casei de asigurări de sănătate în raza căreia se află locuința acestuia, de unde poate fi ridicat de deținători. Dintre cei 290 de mii de asigurați din județ, vor primi card peste 200 de mii de vrânceni, restul fiind persoane cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani. 
Pe cardul de sănătate vor fi imprimate următoarele informații: numele și prenumele asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, numărul de identificare al cardului, data expirării acestuia. Pe cipul cardului vor fi înregistrate următoarele informații: codul numeric personal al asiguratului, diagnostice medicale cu risc vital și boli cronice, grupa sanguină și Rh, acceptul exprimat pentru prelevarea de organe, țesuturi și celule după deces, datele de contact ale medicului de familie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?