Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Furnizorii de servicii medicale negociază cu CAS Vrancea


Furnizorii de servicii medicale care și-au depus dosarele pentru a intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea vor avea, săptămâna aceasta, o serie de întruniri cu reprezentanții instituției. Mai exact, aceștia vor negocia cu reprezentanții CAS clauze suplimentare la Contractul Cadru, care va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie. 
Astfel, pe 23 iunie va avea loc întâlnirea cu reprezentanții farmaciilor, pe 24 iunie cu medicii specialiști, pe 25 cu medicii de familie, pe 26 iunie cu furnizorii de servicii paraclinice și de imagistică, iar pe 27 iunie cu spitalele. „Vom avea o serie de negocieri cu reprezentanții furnizorilor de servicii medicale în ceea ce privește clauzele contractuale pe care le vor la Contractul Cadru”, a spus Mihai Copaci, șeful CAS. 
Noul Contract Cadru, care va fi semnat cu data de 1 iulie,  prezintă mai multe noutăți, printre care și pachetul de servicii medicale de bază și minimal. Noile pachete de servicii medicale vor delimita foarte bine tipurile de servicii de care vor beneficia asigurații și neasigurații. Astfel, medicii vor elibera pacienților bilete de trimitere în format electronic, iar gravidele vor beneficia de teste gratuite pentru depistarea hepatitei B și C, în plus față de testarea HIV. Totodată, în pachetul de bază au fost introduse consultațiile preventive de evaluare a riscului individual la adultul asimptomatic – fără semne de boală, finalizate prin completarea riscogramei pentru grupa de vârstă și sex corespunzătoare. 
Prin urmare, toate persoanele asimptomatice, cu vârsta între 18 și 39 ani, vor beneficia o dată la 3 ani de o consulație preventivă, iar cele trecute de 40 de câte una anual. O altă noutate o reprezintă faptul că managerii de spitale vor fi sancționați dacă nu vor asigura medicația pacienților pe perioada spitalizării.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?