Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Finanţiştii au recuperat aproape 30 milioane lei


Inspectorii fiscali vrânceni au adus la bugetul statului aproape 30 milioane lei în urma controalelor efectuate în primele cinci luni din acest an. Acțiunile derulate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea au vizat în special „contribuabilii cu potențial de evaziune și fraudă fiscală ridicat, selectați în baza analizei de risc”. Verificările s-au soldat cu 17 sesizări penale, din care una și pentru o persoană fizică, trimise la Parchet pentru un prejudiciu calculat de finanțiști la 7,21 milioane lei. Au fost realizate 680 acțiuni de inspecție fiscală în urma cărora s-au stabilit diferențe de impozite, taxe și contribuții sociale în valoare de 25,9 milioane lei. 
 La acestea se adaugă accesorii de 2,3 milioane lei, amenzi contravenționale de 0,28 milioane lei și mărfuri confiscate de peste un milion de lei. „Diferențele de impozite și taxe reprezintă aproximativ 88% din totalul obligațiilor atrase la bugetul general consolidat, după cum urmează: 17, 89 milioane lei taxa pe valoarea adăugată; 5,36 milioane lei impozit pe profit; 1,3 milioane lei impozit pe dividende; 1,16 milioane lei alte impozite și taxe; 0,2  milioane lei accize;   0,07 milioane lei alte impozite taxe și contribuții. Încasările în timpul controlului s-au ridicat la 14,31 milioane lei, reprezentând peste 48% din totalul sumelor atrase suplimentar”, se arată în comunicatul Fiscului. 
 Finanțiștii spun că pe lista neregulilor constatate în urma controalelor se află stabilirea diferențelor de impozite și taxe datorate bugetului general consolidat; pentru calcularea eronată a impozitelor și taxelor; nedeclararea veniturilor impozabile; pentru nerespectarea prevederilor referitoare la întocmirea și utilizarea documentelor justificative și contabile pentru toate operațiunile efectuate; pentru neîntocmirea și neutilizarea registrelor de contabilitate; neefectuarea inventarierii patrimoniului. „În urma inspecțiilor generale și parțiale efectuate în 2014 au fost instituite 42 măsuri asiguratorii în valoare de 8,85 milioane lei atunci când s-a considerat că există pericolul ca agentul economic să se sustragă, să își ascundă, ori să își risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea”, precizează conducerea AJFP. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?