Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Doi elevi s-au certat în curtea liceului. Au fost calmați de polițiștii locali


Polițiștii locali au fost și săptămâna trecută cu ochii pe cerșetori, elevi, dar și pe șoferii care își parchează mașinile în locuri interzise. Polițiștii locali spun că, în perioada 2-9 iunie, au asigurat ordinea și liniștea publică în imediata apropiere a unităților de învățământ din zona de responsabilitate, respectiv Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Tehnic Ion Mincu.  
Astfel, polițiștii locali au avertizat verbal doi elevi, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Elevii s-au luat la harță în curtea școlii, iar polițiștii locali au fost cei care au intervenit pentru a calma spiritele. „Au fost îndepărtate persoanele care apelează la mila publicului trecător din intersecții și din apropierea bisericilor și au fost supravegheate parcurile și spațiile de joacă amenajate pentru copii de pe raza municipiului Focsani. De asemenea, a fost asigurată dirijarea și fluidizarea traficului rutier, fiind blocată strada Nicolae Iorga, în vederea executării în condiții de siguranță a lucrărilor de îndepărtare a unui copac căzut pe carosabil. În perioada de referință, polițiștii locali au executat serviciul de patrulare auto și control în trafic pe raza municipiului Focșani pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului rutier. Au fost identificate autoturismele oprite sau staționate neregulamentar în zona de acțiune a indicatoarelor «Oprire – Staționare – Accesul Interzis». În acest sens au fost ridicate un număr de patru autoturisme staționate neregulamentar pe raza municipiului Focșani”, se arată într-o informare a Poliției Locale Focșani. 
 Polițiștii locali spun că în aceeași perioadă au fost primite mai multe sesizări de la cetățenii municipiului Focșani cu privire la tulburarea folosinței parcărilor de reședință pe strada Unirea Principatelor, Bulevardul Unirii, strada Cuza Vodă, Ștefan cel Mare și strada Piața Independenței. Totodată, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 avertismente și opt amenzi, în valoare de 1.610 lei, pentru abateri privind circulația pe drumurile publice. 
 Polițiștii locali din cadrul Compartimentelor disciplină în construcții și afișaj stradal, protecția mediului, evidența persoanei, activitate comercială au continuat verificările privind respectarea prevederilor legale, conform competențelor ce le revin. Astfel, au fost lăsate înștiințări pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, unde se executau lucrări de construcții din care a rezultat moloz, și pe Bulevardul Unirii, unde erau depozitate deșeuri în fața unui bloc.  
Totodată, le-au fost distribuite invitații persoanelor care au cartea de identitate expirată, domiciliate pe străzile Ana Ipatescu, Ion Bazgan, Greva de la Grivița, Aleea Echității, Comisia Centrală și au fost verificate autorizațiile de construire, fiind somate persoanele care nu aveau autorizații de la Primăria municipiului Focșani pentru construcțiile efectuate ca să intre in legalitate. Totodată, s-au făcut 14 controale/ verificări la societățile comerciale de pe raza municipiului Focșani, cu privire la respectarea autorizației de funcționare. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?