Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Întâlnire profesională cu bibliotecarii din județ


Bibliotecarii publici din județ se vor reuni astăzi, începând cu ora 9.30, la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia”, într-o întâlnire profesională organizată de 
Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” și Filiala Vrancea a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, tematica acestei întâlniri vizează pe de o parte aspecte strict profesionale, iar pe de altă parte aspecte legate de activitatea Asociației. „În cadrul întâlnirii va fi prezentat Raportul statistic asupra activității bibliotecilor publice din județ pe anul 2013 și vor fi prezentați principalii indicatori de performanță obținuți de bibliotecile publice vrâncene în anul 2013. De asemenea, vor avea loc discuții cu următoarele subiecte: donațiile – sursă importantă de dezvoltare a colecțiilor de bibliotecă și advocacy pentru biblioteci puternice și comunități unite”, se precizează în comuniocatul de presă trimis redacției noastre. Totodată, în contextul întâlnirii de astăzi, vor fi diseminate informații cu privire la Conferința Internațională a Bibliotecarilor Traineri desfășurată anul acesta în perioada 2-4 aprilie la Sinaia, vor fi împărtășite experiențe în urma participării în cadrul unui astfel de eveniment și vor fi vizionate videoclipurile bibliotecarilor participanți și câștigători la această conferință. 
 În ceea ce privește aspectele legate de Asociație, va fi prezentată activitatea Filialei ANBPR Vrancea pe anul 2013 și se vor disemina informații în urma participării la Conferința Națională a ANBPR, 15-17 mai 2014, care a avut loc la Bistrița. Tema acestei Conferințe, „Nova Bibliotheca – Provocări și tendințe în bibliotecile publice”, a vizat dezvoltarea și repoziționarea bibliotecii, ca principal facilitator de cunoaștere la nivel comunitar, precum și a Asociației ca mediu de coagulare a energiilor și ideilor creative ale bibliotecarilor. De asemenea, vor fi  prezentate ofertele de cursuri pentru comunitate și bibliotecari, oferite prin Centrul de formare al Bibliotecii Județene Vrancea și prin ANBPR. 
Nu în ultimul rând, în cadrul întâlnirii de astăzi vor fi semnalate aparițiile editoriale de specialitate ale ANBPR/IREX, și anume: Sistemul de control managerial în biblioteci, Ghidul activităților de îndrumare metodică în bibliotecile publice, Servicii pentru comunitate în bibliotecile publice din România. „Întâlnirile profesionale, participările la conferințe, schimburile de experiență și dezbaterile au rolul de a crește foarte mult puterea de valorificare și profesionalismul bibliotecarilor. Punând la un loc activitatea filialei, activitățile bibliotecarilor, proiectele în care suntem implicați, colaborările pe care le avem, toate acestea contribuie la rezultate vizibile la nivel național în acest moment ale Filialei ANBPR Vrancea”, a declarat Claudia Hanganu, președinte Filiala ANBPR Vrancea.
 Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România este cea mai reprezentativă organizație profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Filiala ANBPR Vrancea a luat ființă în anul 1990 și are în prezent 75 de membri, care provin din bibliotecile publice vrâncene. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?