Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Angajații Spitalului Județean primesc bonurile de masă


Veste bună pentru cei aproximativ 1.400 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Focșani. Ei vor primi, luna aceasta, toate bonurile de masă, deși inițial se anunțase că fiecare angajat va primi câte 10 tichete. „S-au găsit soluții pentru a da integral bonurile de masă angajaților pentru luna mai. Am căutat toate soluțiile posibile pentru a acorda aceste tichete angajaților”, a spus managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă (FOTO). 
Cu toate acestea, sunt și câțiva angajați care nu vor primi bonurile de masă. Este vorba de membrii Comitetului Director, în frunte cu managerul. „Cunoscând situația financiară a unității, eu, alături de directorul financiar contabil, directorul medical și directorul de îngrijiri, am făcut cerere ca să nu primim bonurile de masă. În ceea ce privește bonurile pe luna viitoare, încă nu știu ce vom face. Vom stabili în urma contractării cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a mai spus Mîndrilă. 
La nivelul unității medicale, reprezentanții Sanitas au strâns peste 1.300 de semnături pentru declanșarea conflictului de muncă, dar liderul sindicatului, Claudiu Grosu, spune că aceasta va fi declanșat doar atunci când nu se vor mai primi bonurile de masă. „Noi am terminat de strâns semnăturile, sunt peste 1.300 pentru declanșarea conflictului de muncă. Dar acesta va fi declanșat doar când nu vom primi drepturile salariale. În condițiile în care luna asta vom primi bonurile de masă, este un lucru benefic atât pentru angajați, cât și pentru pacienți”, a spus Claudiu Grosu. 
Reamintim că, săptămâna trecută, prin toate secțiile spitalului au fost distribuite chestionare, de reprezentanții Sanitas, prin intermediul cărora angajații sunt întrebați dacă vor să declanșeze greva sau nu. Asta în condițiile în care se preconizase că luna aceasta fiecare angajat va primi doar 10 bonuri de masă, iar de luna viitoare deloc. 
Spitalul Județean are peste 1.400 de salariați și numai bonurile de masă ale acestora se ridică la peste 200 de mii de lei lunar. Unitatea are arierate (n.r. datorii mai vechi de 90 de zile) în valoare de 7,2 milioane de lei, plus alte câteva milioane datorii. În urmă cu două săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență Focșani a venit corpul de control al Ministerului Sănătății care, pe lângă alte aspecte, a verificat și modul în care unitatea a acumulat arierate atât de mari. De asemenea, în luna martie, Mîndrilă a fost convocat la București. După discuții, el a trebuit să găsească soluții pentru reducerea arieratelor, dar și a cheltuielilor de personal, care sunt de 85%, iar oficialii din Ministerul Sănătății au decis că nu trebuie să fie mai mari de 65%.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?