Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Un tânăr cu BMW și băut bine a boțit un autoturism și apoi a plecat de la fața locului


Week-end-ul trecut, polițiștii au întocmit mai multe dosare penale pe numele unor șoferi inconștienți, care au băut bine, după care s-au apucat de șofat. Pe parcursul săptămânii trecute, zeci de șoferi au devenit pietoni. 
 Un tânăr cu BMW și băut bine, a boțit un autoturism și apoi a plecat de la fața locului. Acum, el este cercetat de polițiști pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. În plus, va trebui să repare mașina pe care a avariat-o. S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2.00, pe raza comunei Vintileasca. Potrivit polițiștilor, tânărul șofer avea o alcoolemie de 1 miligram per litru alcool pur în aerul expirat. „La data de 8 iunie a.c., ora 02.00, polițiștii din Vintileasca au fost sesizați despre faptul că un autoturism marca BMW a fost implicat într-o tamponare pe raza comunei, iar conducătorul auto a părăsit locul faptei. La scurt timp, polițiștii au identificat conducătorul auto, G. Mirel, de 22 ani, din localitate, și deoarece acesta prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost transportat la Spitalul Dumbrăveni, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilrii alcoolemiei”, ne-a declarat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
 Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din Adjud au depistat în trafic un șofer băut bine. În cazul său, aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 1,21 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. „La data de 8 iunie a.c., ora 02.50, polițiștii din Adjud l-au depistat pe str. Siret pe T. Răzvan Dragoș, de 29 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice (1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat)”, a adăugat inspectorul principal Toader. 
 Un alt șofer băut a fost depistat în trafic la Păunești. Polițiștii spun că bărbatul avea o alcoolemie de 0,71 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Și pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal de cercetare. „La data de 6 iunie a.c., ora 22.00, în comuna Păunești, polițiștii l-au depistat pe I. Gheorghe, de 67 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul a fost de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 
 Și pe străzile din Focșani s-au plimbat șoferi băuți. Este cazul unui bărbat de 32 de ani, din municipiu. El a fost oprit în trafic în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.10, pe strada Dinicu Golescu. Potrivit polițiștilor, Paul Costinel I. conducea un autoturism deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării fiind de 0,64 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.
 Duminică dimineață, la ora 06.30, polițiștii focșăneni l-au depistat pe Bulevardul București pe  Emil C., de 38 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. El avea o alcoolemie de 0,85 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În plus, mai avea și permisul suspendat pentru o altă abtere.  
 Un alt șofer găsit băut în trafic a fost Vasile V., din Bălești. „La data de 8 iunie a.c., ora 00.30, polițiștii din Nănești l-au depistat, pe raza comunei Bălești, pe V. Vasile, de 48 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice (0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat)”, a mai transmis inspectorul principal Toader. 
 În aceeași zi, polițiștii din Milcovul l-au depistat pe Veronel Costel C., de 24 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. El avea o alcoolemie de 0,69 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. 
        27 de dosare penale întocmite, 40 de permise reținute
 Numărul mare de șoferi băuți găsiți în trafic se datorează și acțiunii pentru combaterea consumului de alcool la volan, acțiune declanșată pe data de 2 iunie și încheiată pe data de 8 iunie. 
 Potrivit comisarului șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea, în intervalul menționt au fost întocmite aproape 30 de dosare penale, jumătate dintre ele fiind pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, 40 de conducători auto au rămas fără permise de conducere. „Având în vedere planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (Tispol), în perioada 2-8 iunie s-a desfășurat o acțiune care a vizat reducerea victimizării prin accidente rutiere, prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice a unor persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice. În perioada menționată au fost verificate 3.720 de autovehicule. Au fost reținute 40 de permise de conducere și au fost constatate 27 de infracțiuni, în 15 dintre cazuri fiind vorba de conducere sub influența băuturilor alcoolice. În celelalte cazuri este vorba despre conducere fără permis ori a unor autovehicule neînmatriculate”, ne-a declarat comisarul șef Huzum. 
        Mopeduri neînregistrate, șoferi fără permise 
 
 În timp ce unii au condus băuți, alții nu aveau permise de conducere. Este cazul a doi conducători de mopeduri din Vulturu, respectiv Gugești. „La data de 6 iunie a.c., ora 15.00, polițiștii din Vulturu l-au depistat pe F. Iordache, de 37 ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere”, transmit polițiștii.  
În aceeași situație se află și un adolescent de 17 ani, din Dumbrăveni. „La data de 8 iunie a.c., ora 13.40, pe str. Mihail Kogălniceanu din comuna Gugești, Åž. Claudiu Marius, de 17 ani, din comuna Dumbrăveni, a fost depistat în timp ce conducea un moped, fără ca acesta să fie înmatriculat și fără a poseda permis de conducere”, au adăugat oamenii legii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?