Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

„Engleză pentru Viață”, pentru elevii din Adjud


Asociația Shakespeare School pentru Educație a lansat proiectul „Engleză pentru Viață”, pentru a le schimbă elevilor perspectivele. Momentan, se desfașoară modulul III al programului, în Adjud. 
Proiectul se adresează copiilor din medii defavorizate, orele de limba engleză desfășurându-se nonformal. „Învățarea prin metode nonformale are ca beneficiu, pe lângă acumularea informațiilor ce fac obiectul studiului, dezvoltarea personalității și formarea caracterului. Cum funcționează proiectul? Echipe de 2 sau 3 voluntari merg săptămânal într-un centru social pentru a preda timp de o oră sau două ore engleza prin joc unei grupe de 5-15 copii, grupați în funcție de vârsta și nivelul de limbă engleză. Orele pun accentul pe dezvoltarea inteligenței emoționale prin stimularea încrederii în forțele proprii, a capacității de concentrare și a abilităților sociale, de relaționare și comunicare. Totodată, în cadrul orelor de limba engleză sunt promovate concepte precum empatia, toleranța, spiritul de echipă, fair-play-ul, grija și respectul pentru cei din jur, adesea neglijate în educația copiilor cu oportunități reduse”, se arată într-un comunicat de presă al asociației. 
Limba engleză în cadrul acestui proiect va fi predată prin intermediul jocului, acompaniat de cântece și concursuri, iar marionetele Ziggy și Zaggy vor deveni prietenii tuturor copiilor. Proiectul «Engleză pentru Viață» a câștigat în septembrie 2013 European Language Label Award, premiul pentru inovație și originalitate în domeniul predării și învațării limbilor străine, acordat de ANPCDEFP, Comisia Europeană. „Activitățile îi încurajează pe copii să devină mai comunicativi și sociabili, să dobândească mai multă încredere în ei înșiși și să își trateze colegii cu respect și camaraderie”, spune profesor Nicoleta Dinescu, membru fondator al asociației.
Proiectul a pornit la Adjud cu 25 de voluntari coordonați de profesoara Consuela Spulber. În cadrul proiectului, voluntarii îi învață pe copii să iubească limba engleza și să prețuiască educația, dar mai ales să fie comunicativi, să aibă încredere în ei și ideile lor și să se respecte unii pe alții. Cei care doresc să se implice în proiect sunt rugați să trimită un CV și o scurtă scrisoare de motivație în limba engleză la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?